Διάκριση για το Nissan Townstar στη Βρετανία

Διάκριση για το Nissan Townstar στη Βρετανία

Η κριτική επιτροπή, που απαρτίζεται από μια ομάδα συντακτών του ειδικού Τύπου του Fleet World Group, επαίνεσε το όχημα αναφέροντας : «Το Townstar συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το e-NV200, με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές να έχουν και την επιλογή ενός βενζινοκίνητου μοντέλου.Υπάρχουν δύο εκδόσεις ως προς το μήκος, με ανταγωνιστικά ωφέλιμα φορτία και για τις δύο. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, με  το βασικό επίπεδο Energy να περιλαμβάνει στάνταρ χαρακτηριστικά,  όπως κλιματισμό, αυτόματους προβολείς και υαλοκαθαριστήρες. Το Townstar είναι εύκολο στην οδήγηση, με μια σειρά από χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας που θα είναι ευπρόσδεκτα τόσο από τους επαγγελματίες οδηγούς, όσο και από τους διαχειριστές του εταιρικού στόλου».

Πατώντας στην επιτυχημένη συνταγή του  Nissan e-NV200,  το Townstar είναι διαθέσιμο τόσο σε βενζινοκίνητη έκδοση, όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ασφάλειας και προηγμένα χαρακτηριστικά υποστήριξης οδηγού, όπως το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, το ολοκαίνουργιο Townstar προσφέρει μια καθησυχαστική και σίγουρη εμπειρία στο τιμόνι. Το Έξυπνο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλατών, καθώς και η Hands-Free Στάθμευση και το Έξυπνο Cruise Control, θέτουν το Townstar στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας.Όπως κάθε Nissan LCV, έτσι και το Townstar  διαθέτει την κορυφαία στον κλάδο εγγύηση 5 ετών ή 160.000 χλμ., αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση της Nissan στην ποιότητα. Επιπλέον, το Townstar EV διαθέτει 8 χρόνια εγγύηση για την υγεία της μπαταρίας, έως και στο 70%.

Ανάλογα με τις προδιαγραφές, στα υπόλοιπα  χαρακτηριστικά του μοντέλου συγκαταλέγονται το ωφέλιμο φορτίο από 600 έως 800 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης έως 1.500 κιλά. Διαθέτοντας χώρο φόρτωσης έως 4,9 m3, το νέο συμπαγές van μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο Ευρωπαλέτες.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar EV διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο με έξυπνη διαχείριση ενέργειας για την ψύξη της μπαταρίας. Λόγω της αεροδυναμικής του εμφάνισης και της  απόδοσης που αυτή δημιουργεί, το Townstar EV είναι σε θέση να επιτύχει αυτονομία έως και 300 km (κύκλος WLTP). Αποδίδοντας 122 PS, η μπαταρία 45 kWh του Townstar EV μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11 kW ή 22 kW) ή ταχεία φόρτιση DC (μορφή CCS). Η τελευταία επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν την μπαταρία από το 15% έως το 80%, σε μόλις 37 λεπτά.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Τownstar ξεκινά από τις 33.990€ συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» - Β’ Κύκλος και του οφέλους απόσυρσης.