Δείτε την κόντρα μίας BMW M3 με μία Porsche 911 Turbo S

Δείτε την κόντρα μίας BMW M3 με μία Porsche 911 Turbo S

Με την πρώτη ματιά μπορεί να πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα drag είναι προκαθορισμένο. Σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση μια BMW M3 να νικήσει μια Porsche 911 Turbo S σε αγώνα στο τέταρτο του μιλίου, σωστά; Όμως πρώτα από όλα, ας δούμε τα δεδομένα.

Ξεκινώντας με την Porsche, κινείται από ένα twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρα 3,8 λίτρων που αποδίδει 650Ps. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς και ζυγίζει 1.640 κιλά.

Από την άλλη πλευρά είναι η BMW M3. Είναι φθηνότερη από την Porsche, ωστόσο, εδώ ο ιδιοκτήτης της έχει δώσει περίπου 9000 ευρώ για βελτιώσεις και δύναμη και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Η BMW διαθέτει ένα 3λιτρο twin-turbo, εξακύλινδρο σε σειρά μοτέρ, αλλά η ισχύς έχει αυξηθεί από 510 σε 750Ps. Το βάρος δεν έχει αλλάξει και η ζυγαριά σταματά στα 1.780 κιλά.

Μπορεί η Porsche να χάσει το στέμμα της σε αυτή την… κόντρα; Ή μήπως η απίστευτη εκκίνηση/εκτόξευση της 911 θα την οδηγήσει στη νίκη; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μάθετε: Δείτε το videο, που δημοσίευσε ο Mat Watson στο κανάλι/εκπομπή «carnow» στο youtube.