Δείτε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να… καίει λάστιχα

Δείτε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να… καίει λάστιχα

Φανταστείτε πως είστε ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο, αλλά δεν μπορείτε να οδηγήσετε το δικό σας αυτοκίνητο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, γιατί του αρέσει να οδηγεί και έχει στην κατοχή του μία roadster Corvette Sting Ray του 1967.

Ο Jay Leno, πρόσφατα… οδήγησε τον πρόεδρο πίσω από το τιμόνι ενός Ford Eluminator electromod αγροτικό και το Sting Ray του, για ένα επεισόδιο της εκπομπής Jay Leno's Garage στο CNBC. Εκεί βλέπουμε τον Πλανητάρχη να εκφράζει την απογοήτευση, που δεν οδηγεί και να… κοντράρει την Vette του με ταχύτητα 190 χλμ/ώρα έναντι μίας Corvette C6.

Όσοι δεν γνωρίζετε το Eluminator, ο πρόεδρος Biden όχι, το ανοιχτό φορτηγό εμφανίστηκε στην έκθεση βελτιώσεων SEMA πέρυσι για να παρουσιάσει τους ηλεκτρικούς κινητήρες της Ford. Πρόκειται για ένα F-100 του 1978, με διπλό κινητήρα, τετρακίνηση και το ταμπλό μιας Mustang Mach-E GT Performance Edition. Στον πρόεδρο άρεσε η φινέτσα της απόδοσης της δύναμης του ηλεκτρικού ημιφορτηγού, αλλά λάτρεψε περισσότερο την απόκριση του κινητήρα των 487 ίππων. Πίεσε μάλιστα τόσο ώστε να λιώσει τα ελαστικά του.

Σε άλλο σημείο της εκπομπής ο Biden, επαναλαμβάνει την κόντρα που είχε κάνει πριν χρόνια με μία Corvette και τον Colin Powell. Ο στρατηγός των τεσσάρων αστέρων ένιωθε πάντα ότι ο πρόεδρος είχε κλέψει στην εκκίνηση, έτσι ο γιος του Michael οδήγησε την ίδια C6 Corvette για την… τιμή της οικογένειας Powell.

Φαίνεται ότι το C6 παίρνει εύκολα τη νίκη, όπως θα περίμενε κανείς, δεδομένου των ελαστικών και της απόδοσης (152 ίππων έναντι των 355) του νεότερου αυτοκινήτου.Όμως η καλύτερη στιγμή του βίντεο είναι αυτή που δείχνει τον Biden να κινείται με 190 χλμ./ώρα.