Επίσημο: Νέα Porsche Panamera

Επίσημο: Νέα Porsche Panamera

Η Porsche συνεχίζει την ιστορία της Panamera και δέκα χρόνια μετά το λανσάρισμά της πρώτης της γενιάς, περνάει αισίως στη νεότερη, τρίτη της γενιά. Με ελάχιστες αισθητικές αλλαγές από την προηγούμενη αλλά και νέα τεχνολογικά καλούδια, η σπορ πολυτελής μπερλίνα της Porsche είναι διαθέσιμη για παραγγελίες και στη χώρα μας, με τιμές που ξεκινούν από 153.270 ευρώ.

Η νέα Panamera όπως είπαμε δεν φέρει πολλές σχεδιαστικές αλλαγές, με βασικότερες τη νέα εμπρόσθια μάσκα και τα φωτιστικά σώματα εμπρός. Η σιλουέτα της συνεχίζει να εκφράζει τον κουπέ χαρακτήρα της στο πίσω μέρος, ενώ η φωτεινή επιγραφή της Porsche εκφράζεται από τα φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν το αμάξωμα από άκρη σε άκρη και τονίζουν τον μυώδη της χαρακτήρα αλλά και το πλάτος της (1.937mm).

Το εσωτερικό έχει υιοθετήσει τη σχεδιαστική ταυτότητα της Taycan, με ψηφιακό αλλά και σύγχρονο διάκοσμο, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του αποτελούν οι 3 οθόνες στο ταμπλό. Νέοι διακόπτες και επενδύσεις αλλά και πλουσιότερος εξοπλισμός συστημάτων άνεσης και ασφάλειας συμπληρώνουν το πολυτελές της προφίλ, ενώ οι χώροι αναμένονται ίδιοι και σε κάθε περίπτωση επαρκείς όπως και στο προηγούμενο μοντέλο.

Επίσημο: Νέα Porsche Panamera

Αναβάθμιση έχουμε και στο τεχνολογικό υπόβαθρο της νέας Panamera, με τη νέα αερανάρτηση Porsche Active Suspension Management να προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά άνεσης αλλά και καλύτερη διαχείριση του βάρους της.

Η γκάμα της νέας Porsche Panamera αποτελείται από τη βασική πισωκίνητη έκδοση Panamera και την 4κίνητη Panamera 4 που εφοδιάζονται με 2,9lt κινητήρα απόδοσης 354Ps, ενώ στην κορυφή της γκάμας της βρίσκεται η Plug-In Hybrid έκδοση Panamera Turbo Ε-Hybrid. Αυτή συνδυάζει τον 4λιτρο Boxer κινητήρα των 520Ps με ηλεκτροκινητήρα 190Ps, αποδίδοντας συνδυαστικά 680Ps και 93kgr ροπής προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις στο 2.435kg αμάξωμα (0-100km/h σε 3,2sec και τελική 315km/h). Παράλληλα με τη μεγάλη χωρητικότητα της  μπαταρίας του συστήματος (25,9kWh ή 21,8kWh ωφέλιμης), η Panamera Turbo E-Hybrid, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 90km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Επίσημο: Νέα Porsche Panamera

Oι τιμές της νέας Porsche Panamera στη χώρα μας έχουν ως εξής:

Panamera (354Ps): Από €153.270

Panamera 4 (354Ps): Από  €158.920

Panamera Turbo E-Hybrid (680Ps): Από €212.940