Έρχεται η νέα Mercedes-Benz EQB

Έρχεται η νέα Mercedes-Benz EQB

Η νέα EQB θα παρουσιαστεί πρώτα στην Ευρώπη και την Κίνα στο τέλος του έτους, και θα ακολουθήσει η παρουσίαση στην αγορά των ΗΠΑ το 2022. Έτσι, η ηλεκτρική «επίθεση» της Mercedes-Benz Cars κινείται με ταχύτατους ρυθμούς όπως ακριβώς είναι και τα ίδια τα μοντέλα της Mercedes-EQ: με την EQA, την EQB, το ηλεκτρικό business sedan EQE και το πολυτελέστατο sedan EQS, η Mercedes-EQ εισαγάγει συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα το 2021, συν το Concept EQT που έρχεται να προαναγγείλει ένα νέο υψηλό επίπεδο ποιότητας στην κατηγορία των μικρών van. Η οικογένεια των plug-in hybrid αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, η οποία αριθμεί σήμερα περισσότερες από 20 εκδόσεις μοντέλων, ανανεώνεται με τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της C-Class και της S-Class. Για το 2021, η Mercedes-Benz Cars αναμένει να αυξήσει το μερίδιο xEV, δηλαδή των plug-in hybrid και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, σε περίπου 13%. Επιπλέον, τα ήπια υβριδικά με μίζα-δυναμό και σύστημα 48 Volt κυριαρχούν στη γκάμα προϊόντων, ιδίως στα πολυτελή οχήματα του Ομίλου.

Μετά την EQA, η EQB αποτελεί ήδη το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό compact αυτοκίνητο της Mercedes-EQ. Το πανίσχυρο και αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η έξυπνη ανάκτηση και η προγνωστική πλοήγηση με ηλεκτρική νοημοσύνη είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που τη συνδέουν με το EQA.

Έρχεται η νέα Mercedes-Benz EQB

Στην Ευρώπη, το πλήρως ηλεκτρικό compact SUV θα κυκλοφορήσει στις εκδόσεις EQB 300 4MATIC με 168 kW, και EQB 350 4MATIC με 215 kW.  Η αυτονομία κατά WLTP είναι 419 χιλιόμετρα σε κάθε περίπτωση. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις των πελατών μας, μεταξύ των οποίων η έκδοση εξαιρετικά μεγάλης αυτονομίας.

Η EQB ερμηνεύει την σχεδιαστική γραμμή της «προοδευτικής πολυτέλειας» της Mercedes-EQ με ιδιαίτερη τόλμη και χαρακτήρα. Διαθέτει τη χαρακτηριστική μαύρη μάσκα «black panel» της Mercedes-EQ με το αστέρι στο κέντρο. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω. Μία οριζόντια λωρίδα οπτικών ινών συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων τεχνολογίας LED, διασφαλίζοντας μία άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Η κατεργασία του εσωτερικού των προβολέων είναι κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας με προσοχή στην λεπτομέρεια. Γαλάζιες λεπτομέρειες μέσα στον προβολέα ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα της εμφάνισης Mercedes-EQ.

Στο σπίτι και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, η EQB μπορεί να φορτίζεται πολύ εύκολα με εναλλασσόμενο ρεύμα AC) έως 11 kW χρησιμοποιώντας τον φορτιστή αυτοκινήτου. Ο χρόνος που απαιτείται για μία πλήρη φόρτιση εξαρτάται από τη διαθέσιμη υποδομή και τον εξοπλισμό του οχήματος σε κάθε χώρα. Η φόρτιση σε Wallbox της Mercedes-Benz γίνεται πολύ γρηγορότερα από ό,τι σε οικιακό ρευματοδότη.

Έρχεται η νέα Mercedes-Benz EQB

Φυσικά είναι ακόμα πιο γρήγορο στους σταθμούς ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC). Ανάλογα με την κατάσταση φόρτισης (State of Charge, SoC ) και τη θερμοκρασία της μπαταρίας υψηλής τάσης, η EQB φορτίζει σε αντίστοιχο σταθμό φόρτισης με μέγιστη ισχύ έως 100 kW. Ο χρόνος φόρτισης σε αυτή την περίπτωση είναι περίπου 30 λεπτά για κατάσταση φόρτισης από 10% σε 80%. Και μετά από μόλις 15 λεπτά, έχει φορτιστεί με επαρκή ηλεκτρική ενέργεια για άλλα 150 χιλιόμετρα (WLTP). Για φόρτιση AC και DC, η EQB περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σύνδεσμο CCS (Combined Charging Systems) στο δεξί πλευρικό πλαίσιο.

Η παραγωγή της EQB θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2021 σε δύο εργοστάσια του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της Mercedes-Benz Cars: στο ουγγρικό εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Kecskemét για την παγκόσμια αγορά και στο εργοστάσιο της Γερμανοκινεζικής κοινοπραξίας BBAC στο Πεκίνο για την τοπική αγορά. Οι προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης προσωπικού και της ανακατασκευής, έχουν ήδη ξεκινήσει και στα δύο εργοστάσια. Η EQB compact SUV θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής από την Ουγγαρία και θα συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο των plug-in υβριδικών μοντέλων που παράγονται εκεί.