Έρχεται νέο Suzuki Swift το 2024

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Suzuki
Μοντέλο Swift
Power Train Hybrid
Έρχεται νέο Suzuki Swift το 2024

Το Suzuki Swift τρίτης γενιάς είναι ήδη επτά ετών, (θυμηθείτε παρουσιάστηκε το 2016).  Αυτός είναι περίπου ο μέσος κύκλος ζωής ενός αυτοκινήτου, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη, πως το supermini πρόκειται να περάσει στην επόμενη γενιά του και η Suzuki δείχνει ένα πρωτότυπο πριν την αποκάλυψη του μοντέλου παραγωγής στο τέλος του μήνα.

Μπορεί να χαρακτηρίζεται επίσημα ως πρωτότυπο αυτοκίνητο, αλλά η εικόνα δείχνει πως είναι πολύ κοντά στο στάδιο της παραγωγής. Εξωτερικά φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει και όμως υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις, που αξίζει να επισημανθούν. Για αρχή, τα χερούλια στις πίσω πόρτες δεν είναι πλέον τοποθετημένα ψηλά δίπλα στην κολόνα C και έχουν μετακινηθεί στο κανονικό τους σημείο. Το προφίλ δείχνει ένα σταθερό τζάμι (φινιστρίνι) στις πίσω πόρτες που δεν υπήρχε πριν. Παρατηρούμε επίσης ένα σήμα «Hybrid» στο μπροστινό φτερό μαζί με μια κάμερα τοποθετημένη στο κάτω μέρος στους πλαϊνούς καθρέφτες.

Η μπροστινή όψη φαίνεται να έχει δεχθεί ένα lifting παρά τις αλλαγές ενός αυτοκινήτου επόμενης γενιάς. Διαθέτει μια μικρή «μάσκα» με έναν αισθητήρα ραντάρ τοποθετημένο στην κορυφή και μια κάμερα από κάτω. Αυτή η νέα «μάσκα» δεν περιέχει πλέον το σήμα της Suzuki καθώς το εταιρικό λογότυπο βρίσκεται πλέον στον προφυλακτήρα. Το πιο κοντό καπό φαίνεται πιο στρογγυλό από πριν αν κρίνουμε από το περίγραμμά του ενώ οι προβολείς έχουν διακριτικά νέο σχήμα. Το Swift του 2024 έχει ακόμα ξεχωριστούς προβολείς ομίχλης αντί να είναι ενσωματωμένοι στα κύρια φωτιστικά σώματα όπως συμβαίνει με πολλά αυτοκίνητα σήμερα. Στο πίσω μέρος του μικρού hatchback, διακρίνουμε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με εμφάνιση, η οποία στο κάτω μέρος θυμίζει diffuser. Τα πίσω φώρα είναι λίγο μεγαλύτερα ενώ υπάρχει μία αεροτομή οροφής.

Ας ελπίσουμε ότι η Suzuki σκοπεύει να φέρει το αυτοκίνητό της (κατηγορίας Β) στην Ευρώπη, όπου οι περισσότεροι κατασκευαστές φεύγουν.