Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Το νέο Ford Explorer είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματα του blue oval και το αυτοκίνητο που έρχεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο «ανοίγοντας» επί της ουσίας ένα από τα σημαντικότερα νέα κεφάλαια στη μακρόχρονη ιστορία της Ford. Και μπορεί η αρχή να έγινε με ιδιαίτερα «πειστικό» τρόπο με την ηλεκτρική Mustang Mach-E, το νέο Explorer είναι όμως το αυτοκίνητο που έρχεται να πάει την ιδέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, παρακάτω.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Ακολουθώντας τις παραδοσιακές αξίες της Ford και κατασκευασμένο σύμφωνα με τα αυστηρότερα στάνταρ της, το νέο Explorer έρχεται να μεταλαμπαδεύσει το ξεχωριστό DNA της εταιρείας και στην ηλεκτρική εποχή. Το νέο Ford Explorer είναι σε θέση να διευρύνει τους ορίζοντες χρήσης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και η πιο πειστική απόδειξη αυτού έρχεται από το εντυπωσιακό εγχείρημα της Ford που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ονομασία «Charge Αround Τhe Globe».

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Με ένα αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer, η 25χρονη εξερευνήτρια Lexie Alford, ξεκίνησε το Σεπτέμβριο την πραγματοποίηση του γύρου του κόσμου, έχοντας ως στόχο την κάλυψη 28.968km και στις 6 ηπείρους για την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες. Το ταξίδι της ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου από τη Νίκαια της Γαλλίας και πέρασε και από τη χώρα μας ως φιλοξενούμενη της Ford Motor Hellas, στα πλαίσια της έκθεσης «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. Σήμερα η Lexie έχει ήδη συμπληρώσει παραπάνω από 90 ημέρες ταξιδιού και έχει οδηγήσει περισσότερα από 16.700km, έχοντας περάσει από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ωκεανία και συνεχίζει το ταξίδι της στην Ασία.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Έμπνευση για το όλο εγχείρημα της Lexie Alford και της Ford Motor Europe, αποτέλεσε η Aloha Wanderwell, όταν σε ηλικία 16 μόλις ετών από το 1922 έως το 1927, πραγματοποίησε το γύρο του κόσμου χρησιμοποιώντας μοντέλα της Ford. Kαι μπορεί το ταξίδι της Wanderwell να αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το επικό αυτό roadtrip, η Lexie Alford ωστόσο θα το πραγματοποιήσει ακολουθώντας το δικό της μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απρόβλεπτα εδάφη, αλλά και τις ελλιπείς υποδομές φόρτισης που έχει ήδη συναντήσει.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Στόχος της είναι να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι δυνατότητες των EV, και ειδικότερα του νέου Ford Explorer, είναι πραγματικά αστείρευτες. Βεβαίως σύντροφος και συνεργάτης της Lexie σε αυτό το μοναδικό από όλες τις απόψεις ταξίδι, είναι το κατάλληλο όχημα, αφού το νέο Ford Explorer είναι το πιο καινοτόμο και προηγμένο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford.

Το νέο Ford Explorer εντυπωσιάζει αρχικά με την εμφάνισή του, με το μήκους 4,46m SUV να είναι ιδιαίτερα επιβλητικό σχεδιαστικά. Ο νέος compact «εξερευνητής» της Ford είναι ένα προηγμένο ηλεκτρικό crossover μηδενικών εκπομπών ρύπων που συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στυλ. Σχεδιαστικά προβάλει έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά και εκλεπτυσμένα στοιχεία ξεχωρίζοντας για την αισθητική των LED φωτιστικών σωμάτων αλλά και τις μυώδεις επιφάνειές του.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Το εσωτερικό είναι σύγχρονο σχεδιαστικά και εξαιρετικό σε ποιότητα κατασκευής, διαθέτοντας όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης της οδήγησης. Το σύστημα infotainment SYNC Move του Ford Expolorer προσφέρει προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας ενώ highlight αποτελεί η κινούμενη και ρυθμιζόμενη κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 15in.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Οι πλούσιοι χώροι για 5 επιβάτες, ο πλήρης εξοπλισμός άνεσης που περιλαμβάνει ακόμα και καθίσματα με λειτουργία μασάζ, καθώς και η πληθώρα συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που διαθέτει, καθιστούν το νέο Ford Explorer ένα από τα πιο ευχάριστα και ξεκούραστα μοντέλα της αγοράς γενικότερα.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Ως ηλεκτρικό, το νέο Ford Explorer είναι διαθέσιμο με τρείς επιλογές κινητήρων και μετάδοσης, με την αρχική να αποδίδει 170 ίππους και όπως και η μεγαλύτερη των 286 ίππων είναι πισωκίνητες, ενώ η μοναδική τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 340 ίππους. Το ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα κίνησης του νέου Ford Explorer αποτελείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 55kWh στις εκδόσεις των 170 ίππων προσφέροντας αυτονομία έως 350km, ενώ οι μεγαλύτερες εκδόσεις εφοδιάζονται με μπαταρία χωρητικότητας 82kW, με αυτή των 286 ίππων να προσφέρει έως και 539km αυτονομίας (στον κύκλο WLTP). Για τη φόρτισή του, το νέο Ford Explorer μπορεί να ανακτήσει από το 10 έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας των μπαταριών του, σε μόλις 25 λεπτά χρησιμοποιόντας ταχυφορτιστή DC.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Η Ford σας προσφέρει την ευκαιρία να «εξερευνήσετε» κι εσείς από κοντά το νέο της Explorer στο ανανεωμένο stage της στο εμπορικό κέντρο "Golden Hall" στο Μαρούσι, όπου το επιβλητικό ηλεκτρικό μοντέλο θα βρίσκεται εκεί για όλο τον Ιανουάριο.

Εξερευνήστε το αύριο… σήμερα, με το νέο Ford Explorer

Αν πάλι θέλετε να παρακολουθείτε την πορεία του μοναδικού ταξιδιού της Lexie Alford ανά τον κόσμο «Charge Around The Globe», πατήστε εδώ, επισκεφθείτε τις σελίδες στα social media (X, youtube και tiktok, ή από τις σελίδες @lexielimitless @fordnewseurope και @fordgreece στο instagram.