Fiat: Data Driven Cities

Fiat: Data Driven Cities

Με βασικό ρόλο στον Όμιλο Stellantis την προώθηση προηγμένων, φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και προσιτών λύσεων μετακίνησης, η FIAT μαζί με το νέο ηλεκτρικό 500 στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου “Data Driven Cities”, ανέπτυξε το όραμα της Ιταλικής μάρκας για την ενεργειακή μετάβαση στην αυτοκίνηση. 

Με βασικό ομιλητή τον CEO της FIAT και CMO του Ομίλου Stellantis, κ. Olivier Francois, η Ιταλική μάρκα στο πλαίσιο του διεθνές συνεδρίου “Data Driven Cities”, ανέπτυξε το όραμα της για τις βιώσιμες σε περιβαλλοντολογικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο αστικές μετακινήσεις. 

Στόχος του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Leonardo Da Vinci National Museum of Science and Technology του Μιλάνο, ήταν η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη πλάνων και λύσεων για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Με τις μετακινήσεις να αποτελούν κρίσιμο στοιχείο της καθημερινότητας των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, ο κ. Francois παρουσίασε τα κύρια σημεία και στόχους που οριοθετούν την πορεία της FIAT προς την ηλεκτροκίνηση και την παροχή λύσεων μετακίνησης με φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και παράλληλα προσιτό χαρακτήρα.

Fiat: Data Driven Cities

Διαχρονικά η φιλοσοφία της FIAT είναι συνυφασμένη με την παροχή έξυπνων και πρακτικών λύσεων, οι οποίες είναι προσιτές για όλους. Σήμερα αυτός ο στόχος, αλλά και η τοποθέτηση της μάρκας μέσα στον Όμιλο Stellantis, συμπυκνώνεται στη φράση “It’s only green when it’s green for all” που τονίζει την πρόθεση της FIAT να συνεχίσει και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης να προσφέρει πρακτικές λύσεις και υπηρεσίες που θα είναι προσβάσιμες για όλους. 

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 επιβεβαιώνει αυτή την εστίαση, προσφέροντας έξυπνη σχεδίαση με τρία αμαξώματα (hatchback, cabrio, 3+1), υψηλή τεχνολογία (δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2), αλλά και προσιτό χαρακτήρα. Παράλληλα, χάρη στο νέο μοντέλο, η FIAT συμμετέχει σε μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που στοχεύουν να δώσουν πρακτικές λύσεις σε θέματα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη σταθερότητα των δικτύων ηλεκτροδότησης και την ανάπτυξη των συστημάτων V2G (Vehicle-to-Griod), αλλά και την επαγωγική φόρτιση εν κινήσει, το νέο ηλεκτρικό 500 συμβάλει στο να καταστεί η ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο αποδοτική και πρακτική για όλους.