Η ABT Sportsline παρουσιάζει την Lamborghini Urus Scatenato

Η ABT Sportsline παρουσιάζει την Lamborghini  Urus Scatenato

Με την Performante των 666 ίππων, η Lamborghini, παρουσίασε την δυναμική σπορ πλευρά της Urus SUV. Τώρα η ABT Sportsline, ανεβάζει τον πήχη της απόδοσης δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ειδικό μοντέλο, που περιορίζεται σε μόλις 99 κομμάτια και απόδοση 821PS: Την ABT Urus Scatenato.

Μεταφράζοντας από τα ιταλικά, το όνομα «Scatenato» σημαίνει: «Μαινόμενο, άγριο» και αυτό ακριβώς ενσαρκώνει αυτό το μοντέλο μια πραγματική απελευθέρωση τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και σχεδιασμού.

Για την ABT Urus Scatenato αυτό σημαίνει ότι ο 4λιτρος V8 biturbo αποδίδει τώρα 821 PS αντί για 666 χάρη στην τεχνολογία ABT Power R, (kit βελτίωσης κινητήρα) συμπεριλαμβανομένου του νέου turbo και του intercooler της ABT. Οι ειδικοί από το Kempten μειώνουν την αναλογία ισχύος προς βάρος από 3,23 kg σε λιγότερο από 3 kg ανά PS και έτσι θέτουν ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των power SUV.

Η εταιρεία βελτιώσεων αναβάθμισε την Urus με βάση τη μοναδική σχεδίαση της Lamborghini, διατηρώντας προσεκτικά τον εξαιρετικό χαρακτήρα του οχήματος. Τα πολυάριθμα άβαφα τμήματα από ανθρακονήματα κάνουν τη διαφορά μαζί με την αεροδυναμική. Τα 99 ABT Urus Scatenato έχουν μια μπροστινή αεροτομή με κεντρικό μεγάλο αεραγωγό και διακοσμητικά πλαίσια, καθώς και μία πίσω αεροτομή και διαχύτη. Το σύνολο αυτό (αεροτομής/διαχύτη) όχι μόνο παρέχει μια επιθετική εμφάνιση, αλλά δημιουργεί επίσης πρόσθετη κάθετη δύναμη.

Οι αεραγωγοί και οι προεκτάσεις των φτερών καθώς και τα εξαρτήματα του μπροστινού καπό συμβάλλουν επίσης στην εντυπωσιακή εμφάνιση. Όλα αυτά τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από γυαλιστερό ο ανθρακόνημα όπως και τα καπάκια των καθρεπτών. Σε συνδυασμό με τους ειδικά σχεδιασμένους σφυρήλατους τροχούς Lamborghini 23 ιντσών του τύπου ABT HIGH Performance IRL23 σε γυαλιστερό μαύρο, η ABT Urus Scatenato παρουσιάζεται ως ένα γνήσιο αυτοκινητιστικό έργο τέχνης. Τέλος το σύστημα εξάτμισης αποτελείτε από τελικά τιτανίου 4 κομματιών της ABT και σχεδιαστικά στοιχεία από την Urus βαμένα σε μαύρο ματ και διάμετρο 105 mm, που παρέχει τον σωστό ήχο για αυτό το μοναδικό SUV.

Στο εσωτερικό του ABT Urus Scatenato, η άβαφες γυαλιστερές επιφάνειες από ανθρακονήματα λάμπουν σε όλο τους το μεγαλείο ως το κυρίαρχο σχεδιαστικό στοιχείο. Αυτό το υλικό όχι μόνο κοσμεί τα διακοσμητικά του ταμπλό και του πλαισίου των καθισμάτων, αλλά επίσης προσδίδει στον επιλογέα ταχυτήτων και στο τρίγωνο του καθρέφτη μια υπέροχη κομψότητα. Τέλος ένα εντυπωσιακό καλωσόρισμα περιμένει όσους μπουν σε αυτό το πολυτελές αυτοκίνητο. Η Urus Scatenato τους… υποδέχεται με μια φωτεινή λωρίδα στο μαρσπιέ, από την ABT με την επιγραφή «Scatenato 1 από 99».