Η αγαπημένη Jaguar της Βασίλισσας Ελισάβετ βγαίνει σε δημοπρασία

Η αγαπημένη Jaguar της Βασίλισσας Ελισάβετ βγαίνει σε δημοπρασία

Ποιος θα πίστευε ότι η X-Type, μία από τις λιγότερο αγαπητές σύγχρονες Jaguar, θα κέρδιζε την βασιλική αγάπη και έγκριση; Τελικά αποδείχθηκε, ότι η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μεγάλος θαυμαστής της X-Type Estate (του 2009) και εσείς έχετε μία ευκαιρία να την αγοράσετε.

Το Station Wagon έχει 115.872 χλμ (ή 73.000 μίλια) και βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Historics στο Weybridge στο Surrey στις 26 Νοεμβρίου 2022. Αν και δεν υπάρχει κατώτατη τιμή και δεν έχει υπολογιστεί η αξία της, η… γαλαζοαίματη καταγωγή της είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σάλο και είναι πιθανό να ανεβάσει κατά πολύ την αξία της. Πάντως χωρίς την βασιλική καταγωγή η Jaguar θα έφτανε τα 8.120 ευρώ.

Η Jaguar σε σμαραγδένιο πράσινο χρώμα, έβγαλε για πρώτη φορά πινακίδες κυκλοφορίας στις 29 Απριλίου του 2009 και ο πρώτος της  ιδιοκτήτης ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Το ημερολόγιο του αυτοκινήτου επιβεβαιώνει ότι η πινακίδα κυκλοφορίας του ήταν η «PYN 1F», που είναι ορατή σε πολλές φωτογραφίες του αυτοκινήτου όλα αυτά τα χρόνια.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει αυθεντική ηλιοροφή, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό. Διαθέτει πλήρες ιστορικό συντήρησης, από την Jaguar Heritage. Φυσικά ο κινητήρας V6 των 3000 κ.εκ. δεν έχει πιεστεί (η βασίλισσα σίγουρα δεν έκανε κόντρες) και η συντήρηση είναι κορυφαία.

Η αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη να οδηγεί για τελευταία φορά την X-Type τον Μάρτιο του 2022.