Η Bentley Continental GT Convertible και το Yachting

Η Bentley Continental GT Convertible και το Yachting

Η Mulliner καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των πιο απαιτητικών πελατών της Bentley, με χειροποίητες λεπτομέρειες, που αντικατοπτρίζουν τον exclusive χαρακτήρα της Γαλλικής Ριβιέρας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εμπνευσμένα από ναυτικούς κόμπους λογότυπα καθισμάτων, δερμάτινες επενδύσεις Linen και εξατομικευμένα ένθετα Riviera Collection. Μοναδικά χρώματα εξωτερικής βαφής, Aegean Blue, Aquamarine ή Caribbean Blue.

Η Bentley Motors λανσάρει τη μοναδική γκάμα Mulliner Riviera για να γιορτάσει τον εκλεπτυσμένο κόσμο της βιομηχανίας του yachting. Βασισμένη στην Continental GT Convertible, που αποτελεί την απόλυτη έκφραση ενός ανοικτού Grand Touring μοντέλου, η γκάμα Mulliner Riviera Collection είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω της κάθετης μονάδας Bentley στο κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Οι χειροποίητες λεπτομέρειες της γκάμας Mulliner Riviera Collection αντανακλούν τον εκλεκτικό χαρακτήρα της Γαλλικής Ριβιέρας, όπου κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το διάσημο Ναυτικό Σαλόνι του Μονακό. Η γκάμα περιλαμβάνει την επιλογή τριών μοναδικών εξωτερικών χρωματικών επιλογών για τους Μονεγάσκους πελάτες - Aegean Blue, Aquamarine και Caribbean Blue - που δημιουργήθηκαν για να αντικατοπτρίζουν τα χρώματα της Μεσογείου. Η ίδια βαφή χρησιμοποιείται επίσης στις εξωτερικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, όπως και στην πίσω αεροτομή.

Μέσα στο εσωτερικό της Continental GT Convertible, το οποίο προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα πολυτέλειας και τεχνολογία αιχμής, τα μοντέλα της γκάμας Mulliner Riviera Collection διαθέτουν ορισμένα εμπνευσμένα από την ιστιοπλοΐα χαρακτηριστικά, όπως τα λογότυπα των ναυτικών κόμπων στα προσκέφαλα, τις δερμάτινες επενδύσεις Linen και Alcantara και τα εξατομικευμένα ένθετα Riviera Collection. Οι θήκες κλειδιών Hide Riviera, τα κεντημένα εμβλήματα Riviera και το εξατομικευμένο εσωτερικό Colour Split προστίθενται στο εμπνευσμένο από την θάλασσα θέμα.

Ο Balazs Rooz, Περιφερειακός Διευθυντής της Bentley Europe, αναφέρει: «Η γκάμα Mulliner Riviera Collection δείχνει με ποιον τρόπο η Bentley ανταποκρίθηκε στη μεγάλη ζήτηση των πελατών για εξατομίκευση».

Η γκάμα Mulliner Riviera Collection αποδεικνύει ότι όλα είναι δυνατά για τους πιο απαιτητικούς πελάτες της Bentley. Η παλαιότερη εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων στον κόσμο βρίσκεται στο Crewe της Μεγάλης Βρετανίας, στην έδρα της Bentley και προσφέρει πλέον την αριστοτεχνία της σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο αφορά μοντέλα που είναι διαθέσιμα στον επίσημο διαδικτυακό διαμορφωτή της Bentley, ως «Curated by Mulliner». Το «Mulliner Bespoke» αφορά μοντέλα που διατίθενται μόνο μέσω του επίσημου Δικτύου της εταιρείας, όπως η γκάμα Mulliner Riviera Collection, ενώ το «Mulliner Coachbuilt» αφορά πραγματικά μοναδικά, χειροποίητα από την ομάδα της Mulliner οχήματα, όπως η Mulliner Batur που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Οι ρίζες της Mulliner χρονολογούνται από το 1500, όταν η εταιρεία κατασκεύαζε πολυτελείς άμαξες στην Αγγλία. Το 1923, οι τεχνίτες της Mulliner εργάστηκαν για πρώτη φορά πάνω σε ένα πλαίσιο Bentley, κατασκευάζοντας στο χέρι το αμάξωμα για την Bentley 3 Litre που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Olympia Show στο Λονδίνο.

Το 1952, η Mulliner κατασκεύασε το αμάξωμα μίας από τις πλέον εμβληματικές Bentley της ιστορίας. Η R-Type Continental αποτέλεσε την έμπνευση για τη σημερινή Continental GT. Πέντε χρόνια αργότερα ακολούθησε η Continental Flying Spur, μία ειδική τετράθυρη λιμουζίνα που έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας σαν βάση το πλαίσιο της Bentley Continental. Η Mulliner έγινε επίσημα μέλος της Bentley Motors το 1959, διαθέτοντας χώρους εργασίας στο Crewe, έδρα της Bentley.