Η Delta 4×4 κάνει… τέρας το VW Amarok

Η Delta 4×4 κάνει… τέρας το VW Amarok

Η δεύτερη γενιά του VW Amarok «πατά» στην ίδια βάση με το Ford Ranger, αλλά σε αντίθεση με τον Αμερικανό αδερφό του, δεν έχει ακόμα βελτιωμένη έκδοση από το εργοστάσιο. Ευτυχώς, για τους ιδιοκτήτες Amarok που θέλουν να κινηθούν (πολύ) εκτός δρόμου μπορούν να επιλέξουν το πακέτο Beast 2.0 της Delta 4×4. Το πακέτο Beast 2.0 αφορά την έκδοση με κινητήρα V6 του pickup, η οποία έχει ύψος 150 mm, φαρδύ bodykit και σετ ελαστικών 33 ιντσών.

Το bodykit είναι λίγο πιο ήπιο, από ότι μας έχει συνηθίσει η delta, με προεκτάσεις των φτερών στα 60 mm, οι οποίες είναι καλύτερα ενσωματωμένες με την αρχική σχεδίαση και είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος. Το αποκορύφωμα του τροποποιημένου pickup μεσαίου μεγέθους είναι η σημαντικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος χάρη στις προσθήκες ύψους του αμαξώματος κατά 100 mm και ένα επιπλέον κιτ απόστασης ελατηρίων 50 mm. Αυτό σημαίνει ότι το Beast 2.0… ανέβηκε στα 150 mm ψηλότερα από το stock Amarok, που μεταφράζεται σε 385 mm απόσταση από το έδαφος. Η βελτιωμένη έκδοση του Amarok «φορά» ένα νέο σετ ελαστικών BF Goodrich MT KM3 διαστάσεων 305/60R18 σε ζάντες αλουμινίου Hanma 18 ιντσών που έχουν φινίρισμα σε μαύρο χρώμα. Άλλες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν τα πρόσθετα LED PIAA 6 ιντσών στη μάσκα, τα πλαϊνά, τα εμβλήματα Delta 4×4 και τη μαύρη επένδυση κάτω από την πόρτα του χώρου αποσκευών. Ο βελτιωτής θα τοποθετήσει επίσης μια σχάρα οροφής και μια προστατευτική «ποδιά» για τον κινητήρα.

Μιλώντας για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, ο κινητήρας ντίζελ 3,0 λίτρων V6 παραμένει ο ίδιος αποδίδοντας 241 ή 247 ή 250 Ps ανάλογα με την αγορά. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 10 ταχυτήτων όπως στο Ford Ranger .

Η Delta 4×4 ανακοίνωσε ότι όλα τα εξαρτήματα για το VW Amarok Beast 2.0 θα διατεθούν σύντομα, με πιστοποιητικό TÜV.