Η ενδέκατη γενιά του Honda Civic

Η ενδέκατη γενιά του Honda Civic

Η ενδέκατη γενιά του Civic αναμένεται να κυκλοφορήσει πρώτα στην Αμερική την άνοιξη του 2021 με την πρώτη έκδοση να είναι το sedan και στη συνέχεια να ακολουθήσει το Hatchback, το Civic Si και τέλος το Civic Type R.

Η ενδέκατη γενιά του Honda Civic

Σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο Civic έχει πιο απλές γραμμές, έχει χαμηλότερο ύψος και μεγαλύτερο πλάτος, ενώ οι τα A-pillars έχουν μετατοπιστεί προς τα πίσω, αυξάνοντας έτσι την ορατότητα του οδηγού. Λιτές γραμμές θα συναντήσουμε και στο εσωτερικό με μια οθόνη των 9in τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ φαίνεται πως απουσιάζουν σχεδόν πλήρως οι φυσικοί διακόπτες.

Η ενδέκατη γενιά του Honda Civic

Τα φώτα τεχνολογίας LED ξεχωρίζουν, όπως και η μικρή γρίλια ανάμεσά τους και η μεγαλύτερη στο κάτω μέρος του μπροστά προφυλακτήρα, με τους μικρότερους σε μέγεθος αεραγωγούς να βρίσκονται στα άκρα του. Το πίσω μέρος φιλοξενεί δύο εξατμίσεις εκατέρωθεν ενός διακριτικού diffuser.

Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση που να αφορά τους κινητήρες που θα χρησιμοποιεί το νέο Civic, αλλά η Honda ξεκαθάρισε πως δεν θα χρησιμοποιηθεί σε κανένα μοντέλο τετρακίνηση.

Η ενδέκατη γενιά του Honda Civic

Το πλαίσιο είναι πιο άκαμπτο, ενώ χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση της δομής Advanced Compatibility Engineering, που παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος.

Η κατασκευή του νέου Civic θα γίνεται στην Ιαπωνία και στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, αφού από το 2021 και μετά το αντίστοιχο εργοστάσιο της Honda στην Αγγλία θα κλείσει.