Η επιστροφή του Highlander

Η επιστροφή του Highlander

Όταν το Toyota Highlander με τις τρεις σειρές καθισμάτων δεν είναι αρκετά μεγάλο, ενώ το Sequoia σας… ξεπερνά, η Toyota δίνει μια τρίτη επιλογή στους αγοραστές των SUV στις ΗΠΑ (και ίσως στην Ευρώπη). Το Toyota Grand Highlander του 2024, τοποθετείται ανάμεσα στα μοντέλα (Highlander και Sequoia) και απευθύνεται στις οικογένειες της Αμερικής, που θέλουν να μετακινηθούν με πολυτέλεια, ευρυχωρία και δύναμη.

Παρά το ότι το Grand Highlander έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο (το 2023), η Toyota δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τους κινητήρες. Μπορούμε να σας πούμε ότι υπάρχουν τρεις επιλογές κινητήρα, ξεκινώντας με έναν τετρακύλινδρο turbo 2,4 λίτρων χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρισμού. Το υβριδικό τετρακύλινδρο 2,5 λίτρων είναι επίσης διαθέσιμο και στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται το Hybrid Max, που αποδίδει 362 ίππους, και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός στάνταρ συστήματος τετρακίνησης.

Είναι πιθανόν, το Hybrid Max, για το Grand Highlander, να είναι το 2.4 turbo της Toyota με ηλεκτρικούς κινητήρες, παρόμοιο με αυτό που προσφέρεται στο Toyota Crown. Αν χρειάζεστε απλώς κάτι με… πολύ χώρο και χαμηλότερη τιμή, τα μοντέλα με κίνηση στους εμπρός τροχούς είναι διαθέσιμα με τους άλλους δύο κινητήρες.

Το Grand Highlander «πατά» στην πλατφόρμα TNGA-K της Toyota, αλλά δεν είναι ένα τεράστιο Highlander. Εκτός από το (μέχρι στιγμής, μυστηριώδες) σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid Max, το Grand Highlander, διαθέτει ξεχωριστό στυλ με τη «μάσκα» με διπλή επιφάνεια (θυμίζει σφυροκέφαλο καρχαρία) και πόρτες που δεν τονίζουν σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές του αμαξώματος. Δεν υπάρχει καμία κλίση στην οροφή, δίνοντας στο SUV έντονο προφίλ. Τρία επίπεδα εξοπλισμού – XLE, Limited και Platinum προσφέρουν διαφορετικές επενδύσεις και επιλογές τροχών (ξεκινώντας από 18 ιντσών. Τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid Max διαθέτουν διπλή εξάτμιση.

Προχωρώντας στο εσωτερικό ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοπλισμού, οι αγοραστές του Grand Highlander έχουν στη διάθεσή τους τρίτη σειρά καθισμάτων για ενήλικες με αρκετό χώρο πίσω για βαλίτσες. Η Toyota δεν έδωσε στοιχεία για τον πιο πίσω χώρο αποσκευών, αλλά με τα καθίσματα διπλωμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει μια εκτίμηση περίπου 2775 lt. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα βασικό σύστημα infotainment με οθόνη αφής 12,3 ιντσών. Τα ηλεκτροκίνητα θερμαινόμενα καθίσματα προσφέρονται στην βασική επένδυση XLE, μαζί με έξι φορτιστές USB, έναν ασύρματο φορτιστή και το σύνολο συστημάτων υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας Toyota Safety Sense 3.0.

Στο Grand Highlander Limited υπάρχει δέρμα με θερμαινόμενα/αεριζόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω στη δεύτερη σειρά. Υπάρχει επίσης θερμαινόμενο τιμόνι, διαμορφώσιμος αποθηκευτικός χώρος δεύτερης σειράς στην κονσόλα, ηχοσύστημα JBL με 11 ηχεία, αισθητήρες στάθμευσης, ηλεκτρική πόρτα ανύψωσης και πολλά άλλα. Εξωτερικά, η Limited σάς προσφέρει ζάντες 20 ιντσών και LED φώτα ομίχλης και ημέρας. Επιλέξτε το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid Max και μπορείτε να έχετε και μια πρίζα 1.500 watt.

Όσο αφορά την τεχνολογία υπάρχει πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού της Toyota. Από εκεί και πέρα, το Grand Highlander είναι ένα συνδεδεμένο SUV ικανό για ενημερώσεις over-the-air. Το σύστημα πολυμέσων προσφέρει φωνητικό έλεγχο για πρόσβαση σε διάφορα συστήματα καθώς και σε συνδεδεμένες υπηρεσίες όπως το Cloud Navigation και το Destination Assist. Υποστηρίζεται διπλή συνδεσιμότητα Bluetooth και ναι, η Toyota προσφέρει ορισμένες συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το Remote Connect για την ενεργοποίηση διαφόρων συστημάτων όπως οι προβολείς, οι κλειδαριές των θυρών ή η εκκίνηση του κινητήρα μέσω ενός smartphone.

Περισσότερες πληροφορίες για το Grand Highlander 2024, συμπεριλαμβανομένης της τιμής και της ημερομηνίας πώλησής του, θα αποκαλυφθούν στα τέλη του καλοκαιριού του 2023.