Η Fiat θα λανσάρει δύο νέα EV το 2023

Η Fiat θα λανσάρει δύο νέα EV το 2023

Ενώ η γκάμα της Fiat είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη στην Ευρώπη, προς το παρόν περιλαμβάνει μόνο ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο,  το 500e καθώς όλα τα άλλα είναι υβριδικά. Ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς η ιταλική μάρκα επιβεβαίωσε την κυκλοφορία δύο ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών οχημάτων το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η ανακοίνωση συμπεριλήφθηκε στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων πλήρους έτους για το 2022 από την Stellantis. Αν και η παρουσίαση δεν παρείχε λεπτομέρειες για το αμάξωμα των ηλεκτρικών οχημάτων, προηγούμενα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Fiat, Olivier François, καθώς και διάφορες αναφορές από την Ευρώπη μέσα ενημέρωσης, προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενες εκδόσεις.

Πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat επιβεβαίωσε τέσσερις προσθήκες EV έως το 2027, συμπεριλαμβανομένων ενός σουπερμίνι και τριών crossover. Το πρώτο θα είναι διάδοχος του Fiat Punto και είναι ένα από τα δύο λανσαρίσματα που αναμένονται το 2023. Το μοντέλο που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί θα είναι πάνω από το 500e στη γκάμα της Fiat και θα μοιράζεται τις βάσεις του με τα ήδη διαθέσιμα Peugeot 208 και Opel Corsa αδέρφια, καθώς και με το Citroen C3 επόμενης γενιάς και την επερχόμενη Lancia Ypsilon. Όπως και με τα προαναφερθέντα μοντέλα, η Fiat φέρεται να προσφέρει τόσο ηλεκτρικές όσο και ήπιες υβριδικές επιλογές για το νέο της μικρό hatchback.

Το δεύτερο λανσάρισμα EV που αναμένεται για το 2023 είναι το εδώ και καιρό φημολογούμενο Fiat 600. Αυτό το μοντέλο θα ανταγωνιστεί στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία B-SUV. Το Fiat 600 αναμένεται να είναι στενά συνδεδεμένο με το Jeep Avenger και θα παραχθεί στο ίδιο εργοστάσιο στο Tychy της Πολωνίας. Σημειώστε ότι αυτό είναι ένα διαφορετικό μοντέλο από το Fiat 500X επόμενης γενιάς που φημολογείται ότι θα μεγαλώσει σε μέγεθος.