Η Ford στηρίζει την ηλεκτρική κινητικότητα

Η Ford στηρίζει την ηλεκτρική κινητικότητα

Η Ford διαθέτει ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον και σαφείς περιβαλλοντικούς στόχους όσον αφορά τα προϊόντα, αλλά και συνολικά το βιομηχανικό της αποτύπωμα παγκοσμίως. Στο πλαίσιο των δεδηλωμένων αυτών προκλήσεων και δεσμεύσεων που θέτουν ως άμεση προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η Ford έχει αγκαλιάσει από νωρίς και με όλες της τις δυνάμεις τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας που θέτει στο επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, διαθέτοντας ήδη από σήμερα μια πολυσυλλεκτική γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών EV που πρόκειται να κλιμακωθεί τα προσεχή χρόνια.

Ανταποκρινόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο στην αυξανόμενη ζήτηση για οχήματα μηδενικών εκπομπών, η Ford υποστηρίζει έμπρακτα τον προσανατολισμό της στην ηλεκτρική κινητικότητα, θέτοντας ως στόχο να διαθέσει 600.000 EV σε ετήσια βάση μέχρι τα τέλη του 2023. Από αυτά, τα 270.000 θα ανήκουν στην οικογένεια της δημοφιλούς Mustang Mach-E στις αγορές της Β. Αμερικής, την Ευρώπη και την Κίνα, ενώ σε 150.000 αναμένεται να ανέλθουν οι παραδόσεις του F-150 Lightning στις αγορές της Β. Αμερικής. Την ίδια στιγμή, 150.000 Transit EV θα διατεθούν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και την Ευρώπη, ενώ σε 30.000 μονάδες θα ανέλθουν στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης οι πωλήσεις του ολοκαίνουριου ηλεκτρικού Explorer, του οποίου ο ρυθμός παραγωγής θα αυξηθεί σημαντικά το 2024.

Ειδικά για την Ευρώπη, εκτός από το νέο Explorer, η Ford έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα προσφέρει 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2024. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επενδύει στη γηραιά ήπειρο αλλά και σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2022 έως το 2026 για την ανάπτυξη και παραγωγή τολμηρών και προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών, κλιμακώνοντας την παγκόσμια παραγωγή EV σε πάνω από 2.000.000 ετησίως μέχρι το 2026.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε όλο τον κόσμο με εστίαση στο δεδηλωμένο στόχο της να καταστεί μία εταιρεία βιώσιμη και ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.

Νέα εποχή ηλεκτροκίνησης για τη Ford με το νέο Explorer

Το νέο Explorer, ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο ανοίγει το δρόμο για μία ολοκαίνουργια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων που είναι συνδεδεμένα με τις αμερικανικές ρίζες της Ford και έχουν σχεδιαστεί για την Ευρώπη, θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Ford στη Γερμανία, το νέο, ηλεκτρικό Explorer προσφέρει μια μοναδική ψηφιακή εμπειρία. Έτοιμο για ταξίδια περιπέτειας και με αποθηκευτικό χώρο 450 περίπου λίτρων στην πενταθέσια διάταξη, το νεότερο ηλεκτρικό όχημα της Ford είναι ιδανικό για εξερεύνηση στην πόλη και όχι μόνο.

Η φουτουριστική εξωτερική σχεδίαση του νέου Explorer συνδυάζεται με ένα υπερσύγχρονο εσωτερικό, με υλικά και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως τα κομψά σπορ καθίσματα και μια εξελιγμένη μπάρα ήχου, η οποία συναντάται περισσότερο στα επαναστατικά concept cars παρά σε οικογενειακά οχήματα. Όλα αυτά συνδυάζονται με δυνατότητα ταχείας φόρτισης από 10 - 80% σε μόλις 25 λεπτά περίπου, πρόσβαση, έως το επόμενο έτος, σε 500.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και δύο διαθέσιμες εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Η Ford προσφέρει τώρα στους πελάτες τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κράτηση προκειμένου να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας για να παραγγείλουν πρώτοι το νέο, Explorer, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή δέσμευση. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ford.gr/shop/reservations/electric-explorer/initial-page.