Η MINI στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023

Η MINI στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023

Η MINI παρουσιάζει την γκάμα προϊόντων της στην 20ή Διεθνή Έκθεση της Αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι φίλοι της MINI (που θα βρεθούν στην Σαγκάη) θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio να γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Με το MINI Concept Aceman, η MINI δίνει μια πρώτη γεύση από μία νέα φιλοσοφία οχήματος: Ηλεκτρικό με εντελώς νέα σχεδίαση. Ο επανασχεδιασμένος σύντροφος Spike της MINI από το 2022 αποκτά ψηφιακή υπόσταση. Επιπλέον, η 30ή επέτειος του MINI Cabrio θα γιορταστεί με το MINI Cabrio Seaside Edition. Στη Σαγκάη θα παρουσιαστούν επίσης τα κορυφαία Sport μοντέλα John Cooper Works, που σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία στην Ασία.

Γνωστή και ως Auto Shanghai, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου στον κλάδο και το 2021 υποδέχτηκε πάνω από 800.000 επισκέπτες. Η 20ή έκδοση της Auto Shanghai, με εκθέτες από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 27 Απριλίου στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Συγκρότημα China Expo, στη Σαγκάη.

 MINI Cooper SE Cabrio .

Το MINI Cooper SE Cabrio είναι το πρώτο στον κόσμο cabrio με μηδενικές εκπομπές ρύπων στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Με περιορισμένο αριθμό 999 αντιτύπων, θα δώσει τη δυνατότητα στους φίλους της μάρκας MINI στην Ευρώπη να απολαύσουν εξαιρετική και αποκλειστική διασκεδαστική οδήγηση στην ύπαιθρο από τον Απρίλιο του 2023. Τα περιορισμένης παραγωγής αντίτυπά του είναι διαθέσιμα στα χρώματα Enigmatic Black και White Silver τονίζοντας τον αποκλειστικό χαρακτήρα του MINI Cabrio με λεπτομέρειες εξοπλισμού ειδικές για την έκδοση με την επιγραφή 1 από 999. Με αυτονομία 201 χλμ.(WLTP), είναι εφικτές οι υπαίθριες εξορμήσεις πολύ πέρα από τα όρια της πόλης. Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, η MINI πρωτοπορεί και με τις ειδικές ζάντες ελαφρού κράματος της έκδοσης, οι οποίες είναι κατασκευασμένες κατά 100% από δευτερογενές αλουμίνιο.

Η νέα εποχή του MINI Concept Aceman 

Με το MINI Concept Aceman, η μάρκα δίνει μία πρώτη γεύση από το πρώτο ηλεκτρικό crossover μοντέλο της νέας οικογένειας MINI. Το πρωτότυπο όχημα, αντιπροσωπεύει τη σχεδιαστική γλώσσα MINI του μέλλοντος "Charismatic Simplicity". Η σχεδίαση αυτή εστιάζει στα απαραίτητα στοιχεία και επαναπροσδιορίζει τη δημιουργική χρήση του χώρου που χαρακτηρίζει τη μάρκα.Επιπλέον, το MINI Concept Aceman προάγει τη συνολική εμπειρία του χρήστη σε ένα νέο επίπεδο, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα επιλογών για αλληλεπίδραση με τον οδηγό. Στο εσωτερικό, η MINI εισάγει μια κυκλική οθόνη OLED που καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του κεντρικού οργάνου. Μαζί με τους επανασχεδιασμένους διακόπτες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αρμονία ψηφιακών και αναλογικών χειριστηρίων που είναι τυπικό χαρακτηριστικό των MINI.

Ο Spike ζωντανεύει

Ο τετράποδος φίλος της μάρκας MINI, ζωντανεύει στον ψηφιακό κόσμο. Εμπνευσμένος από την εμφάνιση ενός αγγλικού μπουλντόγκ, σας ξεναγεί στη φιλοσοφία λειτουργίας της μελλοντικής οικογένειας μοντέλων MINI. Στο ρόλο του ως MINI Intelligent Personal Assistant, θα γίνει ένας χαρακτηριστικός σύντροφος ο οποίος θα παρέχει διάφορες μορφές υποστήριξης. Ο Spike κάνει την πρώτη του μεγάλη εμφάνιση στη διεθνή εμπορική έκθεση Auto Shanghai στην Κίνα, με τη μορφή ενός ‘art toy’ που θα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο περίπτερο της MINI ως γλυπτό μεγάλου μεγέθους. Τα art toys είναι ανεξάρτητα έργα τέχνης που συνδυάζουν στοιχεία παιχνιδιών και γλυπτών στο ύφος της αστικής ποπ κουλτούρας. Αλλά εκεί που ο Spike βρίσκεται στο στοιχείο του είναι στο cockpit του MINI Concept Aceman. Μόλις ενεργοποιηθεί η νέα λειτουργία Spike, ο ψηφιακός ‘χαρακτήρας’ έχει όλο το χρόνο να λάμψει και να ζωντανέψει στην στρογγυλή κεντρική οθόνη OLED και στο ταμπλό.

MINI Cabrio στην Seaside Edition.

Η ειδική έκδοση αντιπροσωπεύει την προσωπική open-top διασκεδαστική οδήγηση με μία ευρεία γκάμα αποκλειστικού εξοπλισμού και σχεδιαστικών χαρακτηριστικών. Η Seaside Edition του MINI Cabrio διατίθεται ως Cooper και Cooper S, προαιρετικά στο αστραφτερό μπλε χρώμα Caribbean Aqua ή σε ανοιχτόχρωμο Nanuq White.

Έτοιμο για περιπέτεια

Το MINI Countryman προσφέρει την άνεση, ευρυχωρία για εξορμήσεις εκτός πόλης και εξερευνήσεις εκτός της πεπατημένης. Στα μακρινά ταξίδια, μπορεί να υπερηφανεύεται για τον πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος παρέχεται με λίγα μόνο εύκολα βήματα. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, παρέχονται 1.390 λίτρα για τη μεταφορά αποσκευών. Το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο MINI μπορεί να κυριαρχήσει ακόμα και στα πιο δύσκολα εδάφη επιτρέποντας κάθε είδους εξερεύνηση χάρη στην προαιρετική τετρακίνηση ALL4.

Τα John Cooper Works

Στην Auto Shanghai 2023, η MINI θα παρουσιάσει τις εξαιρετικά σπορτίφ εκδόσεις των μοντέλων MINI Cooper, MINI Clubman και MINI Countryman. Η απόδοση των 4-κύλινδρων κινητήρων turbo που φτάνουν έως και 306Ps, σε συνδυασμό με τις αεροδυναμικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, δημιουργούν μία αίσθηση αγωνιστικού αυτοκινήτου.