Η Skoda στο LEtape Greece by Tour de France

Η Skoda στο LEtape Greece by Tour de France

O αγώνας LEtape Greece by Tour de France, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Απριλίου 2023 στην Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως, που ήδη φιλοξενείται σε 22 χώρες και προσφέρει μια ανεπανάληπτη ποδηλατική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η ιστορία της Skoda είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποδηλασία από την ίδρυση της εταιρείας το 1895, ως ένα μικρό εργαστήριο ποδηλάτων με το όνομα Laurin & Klement καθώς οι ιδρυτές της Skoda, Vaclav Laurin και Vaclav Klement, ξεκίνησαν την ιστορία επιτυχίας της εταιρείας με την παραγωγή ποδηλάτων. Από το 2004, που η Skoda  έγινε ο επίσημος συνεργάτης οχημάτων του Tour de France, δεκάδες οχήματα της  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του κορυφαίου αγώνα ποδηλασίας.

Ερασιτέχνες ποδηλάτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα μοιραστούν τα ίδια συναισθήματα που βιώνουν οι επαγγελματίες ποδηλάτες του Tour de France, καθώς διασχίζουν τα ορεινά ετάπ.  Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να απολαύσουν έναν απαράμιλλο συνδυασμό ελληνικής φύσης και αρχαίας ιστορίας σε κλειστές διαδρομές και να ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη.

Στο πλαίσιο της ονομαστικής χορηγίας της Skoda, το Enyaq iV θα είναι το επίσημο αυτοκίνητο της διοργάνωσης, το οποίο θα δώσει την εκκίνηση των αγώνων με τον αλυτάρχη να βγαίνει από την οροφή του και να καθοδηγεί τους ποδηλάτες των διαδρομών 150km και 75km. Επιπλέον, 3 κορυφαίοι Έλληνες ποδηλάτες, οι Γιώργος Μπούγλας, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και Περικλής Ηλίας, θα απαρτίζουν τη Skoda Cycling Team, εκπροσωπώντας επάξια τη μάρκα στον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα της χρονιάς. Παράλληλα, στην Expo Area μπροστά από το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, θα υπάρχει το stand της Skoda με 2 εκθέματα, το εντυπωσιακό Enyaq Coupé RS iV και το δυναμικό Kodiaq RS.