Η Skoda στο Tour de France 2020

Η Skoda στο Tour de France 2020

Το Tour de France 2020, ο διάσημος ποδηλατικός αγώνας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με επίσημο πλοηγό το ολοκαίνουργιο ENYAQ iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της SKODA. Μετά από 3 εβδομάδες, 21 ετάπ και συνολικά 3.500 χιλιόμετρα, οι 146 ποδηλάτες τερμάτισαν στο κέντρο του Παρισιού, πίσω από ένα εντυπωσιακό – και αθόρυβο – κόκκινο SKODA ENYAQ iV.
Νικητής με διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού από το δεύτερο, αναδείχθηκε ο Ταντέι Πόγκακαρ, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Σε ηλικία 21 ετών, ο αθλητής από τη Σλοβενία έγινε ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του διάσημου ποδηλατικού αγώνα. Πανηγύρισε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σηκώνοντας το διάφανο κρυστάλλινο έπαθλο από γνήσιο κρύσταλλο Βοημίας, που είχε σχεδιάσει ειδικά για το Tour de France η SKODA Design. Δίπλα του, ο Ιρλανδός Σαμ Μπένετ, νικητής στην κατηγορία ατομικής βαθμολόγησης στις ετάπ του αγώνα, ύψωνε το δικό του παρόμοιο έπαθλο, σε πράσινο χρώμα, όπως και το ζέρσεϊ με το σήμα της SKODA στο στήθος, που φορά ο νικητής της κατηγορίας.
Ο εφετινός αγώνας ήταν πολύ ξεχωριστός, όχι μόνο διότι διεξάχθηκε κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία του κορωνοϊού, με τους θεατές σε απόσταση και τους αθλητές απομονωμένους, μακριά από τον κόσμο. Ήταν το πρώτο Tour de France στην ιστορία του θεσμού που είχε για επίσημο πλοηγό ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μία μόλις ημέρα μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του, το SKODA ENYAQ iV πήρε θέση πλοηγού και κινητού κέντρου ελέγχου του διάσημου αγώνα. Τον ολοκλήρωσε με επιτυχία, απόλυτα οικολογικά και με «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμα, φτάνοντας στον τερματισμό σε ένα εμβληματικό σημείο του Παρισιού, τη Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων.
Στη 17η χρονιά της ως βασικός χορηγός, η SKODA AUTO διέθεσε για τις ανάγκες του Tour de France 2020 περίπου 250 αυτοκίνητα, από όλη τη γκάμα της. Εκτός του ENYAQ iV, ο στόλος περιλάμβανε και πολλά SUPERB iV, το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο της SKODA.