Οι τελευταίες δοκιμές του νέου VW Tiguan

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Volkswagen
Μοντέλο Tiguan
Οι τελευταίες δοκιμές του νέου VW Tiguan

H Volkswagen δουλεύει σκληρά για να φέρει και πάλι το Tiguan στην κορυφή των πωλήσεων. Μάλιστα η εταιρία από το Βόλφσμπουργκ έκανε το Tiguan λίγο μεγαλύτερο με… καμπύλες στο σχήμα του, ενώ διατηρεί αρκετά κοινά σημεία με το μοντέλο που κυκλοφορεί.

Η πλατφόρμα κάτω από το αμάξωμα θα είναι εξέλιξη της υπάρχουσας και οι μηχανικοί δεν αναμένεται να μεγαλώσουν το μεταξόνιο. Ωστόσο, οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερες, οι μηχανικοί δούλεψαν στην εκμετάλλευση χώρου και το αποτέλεσμα θυμίζει το μεγαλύτερο SUV Touareg .

Όσον αφορά τους κινητήρες, δεν περιμένουμε να δούμε το Tiguan επόμενης γενιάς να γίνεται ηλεκτρικό. Η Volkswagen διαθέτει τις σειρές μοντέλων ID.4 και ID.5 σε αυτήν την κατηγορία, που είναι τα ηλεκτρικά συμπαγή crossover. Το Tiguan του 2024 πιθανότατα θα κινείται από βελτιωμένες εκδόσεις των μοτέρ που ήδη υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου ενός plug-in υβριδικού και μιας πιο ισχυρής (και μεγαλύτερης) έκδοσης για την αγορά των ΗΠΑ. Δεν θα είναι το Tiguan R, αν και πιθανότατα θα έχει τουλάχιστον 100 ίππους παραπάνω από τις κανονικές εκδόσεις.

Η Volkswagen δοκιμάζει σε όλο τον κόσμο τα αυτοκίνητα από πέρυσι, αλλά δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την κυκλοφορία του νέου μοντέλου. Οι πληροφορίες το θέλουν να κάνει πρεμιέρα το δεύτερο εξάμηνο του 2023 με τις πωλήσεις να ξεκινούν πιθανώς στις αρχές του επόμενου έτους (ως μοντέλο του 2024).