Η Volkswagen αλλάζει τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος

Η Volkswagen αλλάζει τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος

Η μάρκα Volkswagen θα αποκτήσει νέο επικεφαλής σχεδιασμού, μετά τις φήμες ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της μάρκας δεν έχει εντυπωσιαστεί από τη δουλειά του Jozef Kaban (κύρια φωτογραφία). Ο σχεδιαστής θα αντικατασταθεί από τον Andreas Mindt (φωτογραφία πορτρέτο), ο οποίος θα αφήσει τη θέση του στη Bentley για να αναλάβει τον νέο του ρόλο.

Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Automobilwoche η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές εντός των εταιρικών κύκλων της VW. Ο Kaban δεν εντυπωσίασε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μάρκας VW Thomas Schafer και το διοικητικό συμβούλιο με τη δουλειά του στο αυτοκίνητο πόλης ID.2. Ο Kaban ήρθε στη Volkswagen από τη BMW το 2020, αν και εργάστηκε σε διάφορες μάρκες του Volkswagen Group μεταξύ 2003 και 2017. Ο σχεδιαστής ήταν ο τρίτος πρώην υπάλληλος της BMW που την εγκατέλειψε μετά τις αποχωρήσεις του πρώην CEO Herbert Diess και του Murat Aksel. Οι πληροφορίες λένε πως ο Kaban, δεν θα απολυθεί. Οι αναφορές δείχνουν ότι τα κορυφαία στελέχη της VW δεν είναι τόσο δυσαρεστημένα με τη δουλειά του ώστε να χωρίσουν τελείως οι δρόμοι τους, αλλά θα του αναθέσουν ένα νέο πόστο εντός του οργανισμού. Ποιος θα είναι αυτός ο ρόλος, ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές.

Οι αλλαγές των σχεδιαστών δεν είναι ξαφνικό φαινόμενο για την Volkswagen η οποία φαίνεται να περνάει κάτι σαν… κρίση. Τον Δεκέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen Oliver Blume απέλυσε τον Klaus Zyciora από επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου, αντικαθιστώντας τον με τον Michael Maurer της Porsche.

Τι θα γίνει στην Bentley

Τον Andreas Mindt στην Bentley θα αντικαταστήσει ο Tobias Suhlmann, που είναι επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού στο Crewe και εργαζόταν στη βρετανική εταιρεία από το 2021, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί στην Bugatti.