Ηλεκτρικό το νέο Renault Twingo

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Renault
Μοντέλο Twingo
Segment Α-Segment
Ηλεκτρικό το νέο Renault Twingo

Η Renault αποκάλυψε την πρωτότυπη μορφή του νέου της Twingo, το οποίο θα έρθει ως ηλεκτρικό και θα είναι έτσι το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της στη νέα γκάμα ηλεκτρικών που χτίζει.

Η 4η γενιά του θρυλικού μίνι αυτοκινήτου της Renault έχει σαφείς σχεδιαστικές επιρροές από την πρώτη γενιά του 1992, διατηρώντας τις καμπύλες και τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία σε μια πιο σύγχρονη βεβαίως εκτέλεση και σε 5θυρο αμάξωμα. Θυμίζουμε πως οι δύο πρώτες γενιές  του Twingo ήταν αποκλειστικά 3θυρες και μόνο η τελευταία που βασίστηκε στο smart forfour ήταν 5θυρη.

Ηλεκτρικό το νέο Renault Twingo

Το νέο Twingo επιστρέφει στις ρίζες του για τα καλά λοιπόν, τουλάχιστον σε σχεδιαστικό επίπεδο.  Ξεχωρίζει για τις στρογγυλές του λεπτομέρειες όπως είναι οι χειρολαβές των εμπρός θυρών και τα ημικύκλιας σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED εμπρός και πίσω.

Από άποψης διαστάσεων, το νέο Twingo θα βρεθεί κάτω από τα επίσης ηλεκτρικά νέα Renault 4 και Renault 5 και θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα «AmpR Small» της Renault. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ηλεκτρική του κατανάλωση θα αποτελέσει ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του, με την εταιρεία να αναφέρει πως θα καταναλώνει μόλις 10kWh/100 km.

Ηλεκτρικό το νέο Renault Twingo

Στα δυνατά του σημεία όμως θα συγκαταλέγεται και η τιμή του, αφού οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η Renault σκοπεύει να το τοποθετήσει στην αγορά με τιμή κοντά στα €20.000.

Όπως και να έχει για την επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό, αφού ο διάδοχος του νέου Twingo θα είναι διαθέσιμος στην αγορά από το 2026.