Με 48βολτο ήπια υβριδικό σύστημα το νέο Opel Corsa

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Opel
Μοντέλο Corsa
Segment B-Segment
Power Train Hybrid
Με 48βολτο ήπια υβριδικό σύστημα το νέο Opel Corsa

Η γκάμα του νέου Opel Corsa που πρόσφατα λανσαρίστηκε και στη χώρα μας, θα αποκτήσει και ήπια υβριδική έκδοση με 48βολτο σύστημα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ήθελαν την Opel να προσθέτει στο δημοφιλές της μικρό και αυτή την επιλογή.

Το νέο Corsa λοιπόν στην ήπια υβριδική του έκδοση θα εφοδιάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου ωφέλιμης χωρητικότητας 0,482kWh που θα φορτίζει αυτόνομα κάτω από συγκεκριμένες οδηγικές συνθήκες. Πηγή του 48βολτου συστήματος είναι ο νέος ειδικά σχεδιασμένος για χρήση της υβριδικής τεχνολογίας  τρικύλινδρος κινητήρας των 1,2lt που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 28Ps, αποδίδοντας συνδυαστικά 100 και 136Ps ανάλογα με την έκδοση.

Άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ήπια υβριδικής έκδοσης του Corsa αποτελεί το γεγονός πως οι δύο κινητήρες συνδέονται για την κίνηση στους εμπρός τροχούς, με ένα 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, κάτι που γίνεται επίσης για πρώτη φορά στο Corsa.

Με 48βολτο ήπια υβριδικό σύστημα το νέο Opel Corsa

Με αυτή την έκδοση, το Corsa προσφέρει την μέγιστη δυνατή οικονομία και ευκολία στη χρήση, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα του. Σε σχέση με τη συμβατική έκδοση των 1,2lt με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και την απόδοση των 100Ps, η νέα υβριδική έκδοση με την ίδια απόδοση καταναλώνει 4,6 με 4,7 lt/100km, έναντι των 5,4-5,5lt/100km της πρώτης, ενώ και οι ρύποι CO2 περιορίζονται στα 102-106gr/km έναντι των 122-125gr/km της συμβατικής.

Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος, ορίζει την ταυτόχρονη ή την μεμονωμένη χρήση των δύο κινητήρων ανάλογα με τις καθημερινές συνθήκες, με απώτερο σκοπό τη μείωση την βέλτιστη οικονομία και τις επιδόσεις. Το ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει επίσης τη δυνατότητα της αποκλειστικής χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας της μπαταρίας του, για περίπου ένα χιλιόμετρο και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες χαμηλού φορτίου, υποβοηθώντας όποτε χρειάζεται και τον θερμικό κινητήρα και επανακτώντας ενέργεια κατά την πέδηση.

Στη χώρα μας, οι υβριδικές εκδόσεις του νέου Corsa θα είναι διαθέσιμες από το 1ο τρίμηνο του 2024.