Μέτρα κατά του SARS Cov-2 για τον όμιλο Σαρακάκη

Μέτρα κατά του SARS Cov-2 για τον όμιλο Σαρακάκη

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του SARS Cov-2 και τις επιπτώσεις του, ενημερώνεται για τα τρέχοντα γεγονότα και σε πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες των τοπικών, εθνικών και διεθνών αρχών συμβάλλει αποφασιστικά στον περιορισμό της διάδοσης του ιού και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, των συνεργατών, των πελατών, αλλά και ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου, ενεργοποιήσανε μία σειρά έκτακτων προληπτικών μέτρων προστασίας από τον SARS Cov-2, τα οποία εφαρμόζονται πιστά σε όλες τις εγκαταστάσεις τους.

Καθώς μέρος των προϊόντων που αντιπροσωπεύουν και διανέμουν είναι ζωτικής σημασίας στην αλυσίδα ανεφοδιασμού, φροντίζουν για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του Ομίλου και της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πελατών και της κοινωνίας.

Η προσοχή όλων μας θα πρέπει να είναι εστιασμένη στις οδηγίες της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να υπενθυμίσουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση της εξάπλωσης του SARS Cov-2 είναι η ατομική ευθύνη, ο έλεγχος και η πειθαρχία, καθώς και η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Αδιαμφισβήτητα, η κρίση που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πρωτοφανής. Όμως όλο το προσωπικό στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σοβαρότητα, ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κρίσης στην καθημερινή ζωή όλων μας.

Ο Όμιλος έχει πάρει μία σειρά προληπτικών μέτρων στις εγκαταστάσεις του και σε όλα τα οχήματα, με την τοποθέτηση απολυμαντικών συσκευών στους χώρους των εγκαταστάσεων τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη. Με παράδοση ψεκαστήρων χειρός με απολυμαντικό υγρό σε όλα τα τμήματα, με παράδοση γαντιών μιας χρήσης στα συνεργεία, τις αποθήκες και τους πάγκους. Με την πραγματοποίηση γενικής απολύμανσης από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, αλλά και με απολύμανση εξωτερικά και εσωτερικά όλων των οχημάτων που παραδίδονται σε πελάτες από τις εκθέσεις και τα συνεργεία με ειδικό χημικό διάλυμα πιστοποιημένο για την αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή του δράση και εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Επίσης έχουν τοποθετηθεί χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του συνεργείου φορτηγών. Σε όλα τα γκισέ έχει γίνει τοποθέτηση γυάλινων διαχωριστικών επιφανειών για τον περιορισμό της έκθεσης σε πιθανό μικροβιακό φορτίο μεταξύ εργαζομένων, επισκεπτών και πελατών, καθώς και διαγραμμίσεων στο πάτωμα για την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Επιπλέον, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των διαδικτυακών εργαλείων έχουν ενεργοποιήσει την τηλε-εργασία για το 84% των ανθρώπων της εταιρείας, οι οποίοι εργάζονται πλέον απομακρυσμένα, συνεχώς ή σε εναλλασσόμενες βάρδιες. Για το υπόλοιπο προσωπικό που το αντικείμενό τους απαιτεί τη φυσική τους παρουσία, έχουν χορηγηθεί ειδικές άδειες εκ περιτροπής και έχουν μειωθεί οι παρουσίες στις απολύτως απαραίτητες και φυσικά πάντα με τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας. Επίσης έχουν ακυρωθεί όλες οι συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές, έχουν περιοριστεί οι παρουσίες σε κοινόχρηστους χώρους, ελαχιστοποιήθηκαν τα επαγγελματικά ταξίδια και ακυρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις και έχουν χορηγηθεί ειδικές άδειες σε γονείς.