Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για Fiat 500 Hybrid και Panda Hybrid

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Fiat
Μοντέλο 500
Power Train Hybrid
Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για Fiat 500 Hybrid και Panda Hybrid

Με το προωθητικό πρόγραμμα Fiat Eco Bonus, που προσφέρει όφελος 1.200 ευρώ το Panda Hybrid ξεκινάει ενδεικτικά από τις 14.590 ευρώ και το 500 από τις 15.300 ευρώ. Τα δύο μοντέλα κινούνται από ένα αποδοτικό ήπια υβριδικό σύστημα με ισχύ 70 PS. Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα και το πρόγραμμα ισχύει παράλληλα με την 5ετή εγγύηση (ή 200.000 km) που καλύπτει όλα τα Fiat.

Τόσο το 500 Hybrid όσο και το Panda Hybrid χρησιμοποιούν το αποδοτικό ήπιο υβριδικό σύστημα της Fiat που αποτελείτε από κινητήρα βενζίνης 1,0 lt της οικογένειας FireFly και ηλεκτροκινητήρα BSG (Belt-integrated Starter Generator) 3,6 kW. Η τροφοδοσία του ηλεκτρικού μοτέρ γίνεται από μπαταρία λιθίου τάσης 12 V, η οποία επιτρέπει στο υβριδικό πακέτο να έχει μικρές διαστάσεις και χαμηλό συνολικό βάρος.

Η συνολική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 70 PS με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Συγκριτικά με έναν κινητήρα συμβατικής τεχνολογίας η μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων μπορεί να αγγίξει το 30%, ενώ πολύ σημαντική παράμετρος είναι επίσης η αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία που ταιριάζει τέλεια στις αστικές συνθήκες.