Νέο Mitsubishi Colt

Νέο Mitsubishi Colt

Στις αρχές του 2022, η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι θα έβαζε στην γκάμα της, τις ανανεωμένες εκδόσεις των Renault Captur και Clio για κάποιες αγορές της Ευρώπης. Το πρώτο έκανε το ντεμπούτο του ως το «νέο» ASX τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα έρχεται το σουπερμίνι, Colt. Όπως ακριβώς το μικρό crossover συναρμολογείται από τη Renault στο εργοστάσιό της στην Ισπανία, το σουπερμίνι θα συναρμολογηθεί από την Mitsubishi στην Προύσα της Τουρκίας.

Το Colt βασίζεται στο πρόσφατα ανανεωμένο Clio και είναι μια προφανής περίπτωση badge engineering. Υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα φώτα, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο αυτοκίνητο. Οι ομοιότητες συνεχίζονται και στο εσωτερικό το οποίο είναι σχεδόν πανομοιότυπο, εκτός από το διαφορετικό λογότυπο στο τιμόνι και την αφαίρεση της γαλλικής σημαίας στην πλευρά του συνοδηγού του ταμπλό.

Όπως ακριβώς το ASX του 2023 έχει κληρονομήσει τα κινητήρια σύνολα από το Captur, έτσι και το subcompact hatchback παίρνει τα κινητήρια μέρη του Clio. Η βασική έκδοση έρχεται με έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα τρικύλινδρο 1000cc απόδοσης 66 ίππων. Ακολουθεί το turbo μοτέρ με απόδοση 90Ps, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός υβριδικός 1,6 λίτρων με συνδυασμένη ισχύ 141 ίππων (105 kW). Εκτός από πιο οικονομίκο το υβριδικό Colt, είναι και το πιο γρήγορο επιταχύνοντας από 0 -100 km/h σε 9,3 δευτερόλεπτα. Η Mitsubishi αναφέρει ότι το turbo μοντέλο χρειάζεται 12,2 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το σπριντ ενώ η βασική έκδοση χρειάζεται 17,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι μόνο 160 km/h για την αρχική έκδοση, ενώ το turbo και το υβριδικό αγγίζουν τα 180 km/h.

Το βασικό μοντέλο έχει ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, το οποίο αντικαθίσταται από μια μονάδα έξι σχέσεων για την έκδοση turbo. Το υβριδικό διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μπαταρία 1,2 kWh και ανάκτηση ενέργειας πέδησης.

Το οικείο εσωτερικό, για όσους έχουν Clio, μπορεί έχει μια οθόνη αφής επτά ιντσών ή μια οθόνη 9,3 ιντσών. Υπάρχουν δύο θύρες USB, μια ασύρματη βάση φόρτισης και ένα ηχοσύστημα Bose με εννέα ηχεία και ένα subwoofer. Ο οδηγός λαμβάνει ένα ταμπλό οργάνων επτά ιντσών ή μια μεγαλύτερη οθόνη 10 ιντσών (στον έξτρα εξοπλισμό).

Η Renault θα ξεκινήσει την παραγωγή του Mitsubishi Colt τον Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμα στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για αυτό το φθινόπωρο.