Ο ήχος των ηλεκτροκίνητων BMW

Ο ήχος των ηλεκτροκίνητων BMW

Ο Hans Zimmer είναι ένας από τους καλύτερους συνθέτες μουσικής για τον κινηματογράφο, έχοντας ήδη κερδίσει 2 χρυσές σφαίρες, 4 βραβεία Grammy και ένα Oscar, μετρώντας ήδη πάνω από 100 ταινίες στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβανόμενων των "Gladiator","οι Πειρατές της Καραϊβικής", "Lion King", "The Dark Knight" και "Δουνκέρκη". Η BWM τον προσέλαβε προκειμένου να αναλάβει τους ήχους που θα αναπαράγουν τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα και πιο συγκεκριμένα για την καινούργια i4.
Το πρόβλημα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ότι στις χαμηλές ταχύτητες, που δεν παράγεται ήχος από την τριβή των ελαστικών και, λόγω της αεροδυναμικής, το αυτοκίνητο στην ουσία είναι εντελώς αθόρυβο, αυξάνονται οι πιθανότητες να προκληθεί κάποιο ατύχημα κατά 35% με πεζό και κατά 57% με ποδηλάτη. Την 1 Ιουλίου του 2019, ψηφίστηκε νομοθεσία από την ευρωπαϊκή ένωση που υποχρεώνει τις εταιρείες να ενσωματώσουν ένα σύστημα που ονομάζεται AVAS ή αλλιώς Acoustic Vehicle Alerting System, το οποίο θα προειδοποιεί τους πεζούς για την παρουσία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στις χαμηλές ταχύτητες. Οι κατασκευαστές έχουν την επιλογή να διαλέξουν όποιον ήχο θέλουν, αλλά και όποιον συνθέτη θέλουν, αρκεί φυσικά να τηρούνται ορισμένες βασικές προδιαγραφές. Ο ήχος αυτός θα πρέπει να θυμίζει ένα συμβατικό αυτοκίνητο, ενώ η έντασή του θα πρέπει να είναι μεταξύ 56db και 75db, το σύστημα αυτό θα πρέπει να ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 20km/h και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησής του.
Πέραν του Zimmer και της BMW, η Mercedes-Benz γι' αυτόν τον σκοπό προσέλαβε τους Linking Park, ενώ η Ford έχει ξεκινήσει μια σειρά ερευνών προκειμένου να βγάλει στην παραγωγή ένα ασφαλές και ήσυχο Kuga.