Ο Kalle Rovanpera κερδίζει στο Formula Drift Japan

Ο Kalle Rovanpera κερδίζει στο Formula Drift Japan

Ο πρωταθλητής του 2022 στο WRC Kalle Rovanpera, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με τα ελαστικά Advan της Yokohama, ήταν ο νικητής στη δεύτερη διοργάνωση του Formula Drift Japan. Ο αγώνας,  που έγινε στο Ebisu Circuit Nishi (West) Course, στην  Fukushima, ήταν το ντεμπούτο του στο FDJ. Αυτή η νίκη είναι η δεύτερη στη σειρά για τους οδηγούς που υποστηρίζονται από τα ελαστικά Yokohama  στο φετινό FDJ, μετά τη νίκη του 1ου  αγώνα από τον 13χρονο Hiroya Minowa, ο οποίος επίσης χρησιμοποιεί τα ελαστικά Advan.

Η Yokohama προμήθευσε τον Rovanpera με το Advan Neova AD09, σε συνδυασμό με τις σπορ ζάντες αλουμινίου Advan Racing RS-DF Progressive. Τα ελαστικά Advan Neova προσφέρουν έναν ισορροπημένο συνδυασμό πρόσφυσης σε στεγνό οδόστρωμα, δυνατότητας ελέγχου και αντοχής στη φθορά. Οδηγώντας την Red Bull GR Corolla της KR69 Cusco Racing, ο Rovanpera τερμάτισε πρώτος στον solo-run προκριματικό γύρο με βαθμολογία 97 πόντων. Στον τελευταίο γύρο του one-on-one, ο Φινλανδός πέτυχε ομαλό drifting, με ακριβή έλεγχο, καταφέρνοντας να κερδίσει τον αγώνα.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Kalle Rovanpera είναι οδηγός ράλι από τη Φινλανδία. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) το 2020. Αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2021 με δύο νίκες και μια συνολική κατάταξη στην τέταρτη θέση ως οδηγός, το 2022 έγινε ο νεότερος πρωταθλητής WRC σε ηλικία 22 ετών. Πριν έρθει στην Ιαπωνία για τον 2ο Γύρο του  FDJ, ο Rovanpera ήταν ο νικητής στον 5ο Γύρο του WRC 2023 που έγινε στην Πορτογαλία μεταξύ 11-14 Μαΐου. Έχοντας μυηθεί στις τεχνικές drifting από την ηλικία των οκτώ ετών, ο 22χρονος έχει γνώση των αγώνων drift και συμμετέχει επίσης στη σειρά Drift Masters του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.