Ο Πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε για την πορεία της Stellantis

Ο Πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε για την πορεία της Stellantis

Αντιπροσωπία της Stellantis με τους John Elkann, Πρόεδρο της Stellantis, Carlos Tavares, CEO της Stellantis και Olivier François, CEO της Μάρκας Fiat, επισκέφθηκε την Πόλη του Βατικανό σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε τους αντιπροσώπους της Stellantis τη Δευτέρα 24 Μαΐου, οι οποίοι παρουσίασαν τις αξίες του νέου Ομίλου, τη δέσμευση του για βιώσιμη αυτοκίνηση, αλλά και το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500. Η αντιπροσωπία της Stellantis αποτελούνταν από τον κ. John Elkann, Πρόεδρο της Stellantis, τον κ. Carlos Tavares, CEO της Stellantis και τον κ. Olivier François, CEO της Μάρκας Fiat.

Η δημιουργία της Stellantis σηματοδοτεί ένα νέα ξεκίνημα που τροφοδοτείται από τη συγχώνευση δύο αυτοκινητοβιομηχανιών με μακρά παράδοση, θρυλικές μάρκες και μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη διαφορετικότητα και το ταλέντο των 300.000 εργαζομένων του Ομίλου σε όλο τον κόσμο, αλλά και τις κοινές ηθικές αξίες που αυτοί ακολουθούν.  

Αυτές οι αξίες είναι διακριτές και στο DNA του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού 500, το οποίο κατασκευάζεται στην Ιταλία, στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο, ένα σύμβολο αλλαγής, για μια αυτοκίνηση πιο φιλικής προς το περιβάλλον, ασφαλέστερη και προσβάσιμη από όλους. Με εστίαση στο σεβασμό προς τη φύση, το μήνυμα είναι η ενεργοποίηση επιλογών και δράσεων που θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.  

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500 είναι πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat, το οποίο φέρνει παράλληλα μια επανάσταση στο χώρο του αυτοκινήτου. Με ξεχωριστό σχεδιασμό, έξυπνες λύσεις και καινοτόμες τεχνολογίες, είναι το μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας που είναι διαθέσιμο με 3 αμαξώματα (hatchback, cabrio και 3+1), διαθέτοντας δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. Την ίδια στιγμή παράλληλα με τον καινοτόμο χαρακτήρα του, παραμένει πιστό στη φιλοσοφία της Fiat για τον εκδημοκρατισμό της αυτοκίνησης, με την τιμή του στην Ελληνική αγορά να βρίσκεται κάτω από τις €20.000.