Παρουσιάστηκε στην Κίνα το Honda Breeze

Παρουσιάστηκε στην Κίνα το Honda Breeze

Όσοι δεν παρακολουθείτε την αγορά της Κίνας, σας ενημερώνουμε πως το Honda Breeze είναι ο δίδυμος αδερφός του δικού μας CRV και αυτό φαίνεται έντονα στο προφίλ τους. Ωστόσο, το Breeze υιοθετεί έχει διαφορετικό πρόσωπο με πολύ μικρότερη «μάσκα», μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα LED στις πλούσιες εκδόσεις. Τα μαύρα πλαστικά χαμηλά στις πόρτες έχουν αντικατασταθεί από πάνελ στο χρώμα του αμαξώματος δίνοντάς του μια πιο premium εμφάνιση. Τέλος, στο πίσω μέρος, υπάρχει μια ανανεωμένη πίσω πόρτα με οριζόντια τοποθετημένα πίσω φώτα LED που συνδέονται με αεροδυναμικές προεκτάσεις της πίσω αεροτομής.

Οι επανασχεδιασμένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες έχουν ως αποτέλεσμα μήκος 4.716 mm για το Honda Breeze, που είναι 22 mm μεγαλύτερο από το CR-V. Οι υπόλοιπες διαστάσεις είναι ίδιες, συμπεριλαμβανομένου του μεταξονίου των 2.700 mm. Σε σύγκριση με το Breeze πρώτης γενιάς, το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο κατά 80 mm, με το μεταξόνιο να μεγαλώνει κατά 40 mm, που μεταφράζεται σε μια πιο ευρύχωρη καμπίνα.

Το εσωτερικό του Breeze είναι ίδιο με του CR-V, συμπεριλαμβανομένων των αεραγωγών του συστήματος ψύξης/θέρμανσης, του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της ανεξάρτητης οθόνης infotainment. Ωστόσο, διαφοροποιείται ως προς τις επενδύσεις. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το Honda 360 Sensing με ADAS. Το Breeze διατήθεται ως πενταθέσιο ή εξαθέσιο με κινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 193 ίππων και 243 Nm ροπής, όπως ακριβώς το CR-V. Η ισχύς μεταδίδεται είτε στους μπροστινούς είτε στους τέσσερις τροχούς (AWD) αποκλειστικά μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων CVT.

Περιμένουμε από την GAC-Honda να μεγαλώσει την γκάμα του Breeze με την προσθήκη μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης εκμεταλλευόμενη το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV που προσφέρεται ήδη στο CR-V. Υπάρχουν επίσης φήμες για ένα plug-in υβριδικό μοντέλο που θα μπορούσε να κάνει πρεμιέρα το 2023.

Το νέο Honda Breeze θα κυκλοφορήσει στην Κίνα πριν από το τέλος του έτους. Η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αναμένουμε να είναι ελαφρώς πιο ακριβό από το CR-V που ξεκινά από 26.650 ευρώ.