Πωλείται η Bentley Muslanne της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Πωλείται η Bentley Muslanne της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ βρίσκεται στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία 69 χρόνια και φέτος συμπληρώνει τα 95 χρόνια ζωής. Η Ελισάβετ ενθρονίστηκε μετά τον θάνατο του πατέρα της Βασιλιά Γεωργίου του Έκτου, όταν ήταν 25 χρονών. Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο του παλατιού, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό των υπηκόων της στα χρόνια της μοναρχίας της. Αυτό που ίσως λίγοι ξέρουν, είναι πως η Βασίλισσα έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα αυτοκίνητα και μάλιστα, δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει επιλέξει να καθίσει πίσω από την θέση του οδηγού, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχει δίπλωμα οδήγησης. Λόγο της ιδιότητάς της, η κατοχή διπλώματος οδήγησης είναι περιττή, όμως αυτό δεν την εμπόδισε από το να μάθει να οδηγεί φορτηγό κατά την διάρκεια της θητείας της στο Women’s Auxiliary Territorial Service, στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, πέρα από αυτό, έχει εκπαιδευτεί και ως μηχανικός αυτοκινήτων!

Πωλείται η Bentley Muslanne της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Αυτή τη στιγμή το γκαράζ του Παλατιού έχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή ακριβών αυτοκινήτων, τα οποία και φυσικά της ανήκουν. Ορισμένα από αυτά είναι μια Jaguar Daimler V8 Super LWB του 2001, ένα Land Rover Defender του 2002, μία Bentley Bentayga, μια Aston Martin Volante DB6 και δύο Bentley Muslanne. Γιατί δύο; Γιατί μπορεί και γιατί η μία βρίσκεται στο Παλάτι του Buckingham και η δεύτερη στο κάστρο του Windsor.

Πωλείται η Bentley Muslanne της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Το 2019 η Muslanne που βρισκόταν στο κάστρο του Windsor πουλήθηκε και έμεινε αυτή που βρίσκεται στο Buckingham, η οποία μάλιστα έχει μόλις 2.000 μίλια στο κοντέρ της! Είναι μοντέλο του 2013 και χρησιμοποιήθηκε από την Βασίλισσα για τις μετακινήσεις της μέχρι και το 2015. Εκ τότε συντηρείται ευλαβικά από την Jack Barclay Bentley, η οποία έχει κρατήσει ένα πλήρες ιστορικό των εργασιών και συντηρήσεων που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο. Και η αλήθεια είναι πως με την ιδιοκτήτρια που έχει η συγκεκριμένη Bentley, δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά!

Πωλείται η Bentley Muslanne της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

Η Muslanne του Buckingham είναι εξοπλισμένη με έναν V8 των 6.75lt, που αποδίδει 505Ps, είναι βαμμένη στην απόχρωση Barnato Green, με Twine δέρματα στο εσωτερικό της και επένδυση Burr Walnut και για να την αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των £179.850 και εκτός από το αυτοκίνητο θα λάβει γραπτή εγγύηση 12 μηνών καθώς και το πλήρες ιστορικό του αυτοκινήτου.