Ρεκόρ πωλήσεων για την Bugatti

Ρεκόρ πωλήσεων για την Bugatti

Το 2022 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά για την Bugatti στην ιστορία της. Ο Γάλλος κατασκευαστής παρέδωσε συνολικά 80 νέα αυτοκίνητα στους πελάτες της. Αυτό είναι ο μεγαλύτερος αριθμός συναρμολογημένων και παραδοθέντων αυτοκινήτων σε διάστημα 12 μηνών που έχει επιτύχει ποτέ. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει να παραδώσει μόλις 100 μοντέλα Chiron, για να ολοκληρώσει την παραγωγή 500 αυτοκινήτων, που είχε προγραμματίσει.

Μεταξύ των 80 χειροποίητων οχημάτων Bugatti, που κατασκευάστηκαν πέρυσι ήταν και η 400η Chiron , καθώς και τα τελευταία 9 μοντέλα της Chiron Super Sport 300+, αλλά και οι 10 Centodiecis, που συναρμολογήθηκαν και παραδόθηκαν, όπως και όλα τα μοντέλα Chiron και Chiron Sport για την ευρωπαϊκή αγορά. Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα, διαμορφώθηκαν με πολλά και διαφορετικά έξτρα, δίνοντας πολύ έξτρα δουλειά στους υπαλλήλους του Bugatti Atelier στο Molsheim.

«Όπως όλες οι πρώτης τάξεως διεθνείς μάρκες πολυτελείας που ανταγωνίζονται στο πολύ κορυφαίο επίπεδο σχεδιασμού και αριστείας απόδοσης, η Bugatti αντιμετώπισε διάφορες προκλήσεις το 2022», σχολιάζει ο Christophe Piochon, πρόεδρος της Bugatti.

Πέρυσι, η Bugatti συνέχισε επίσης να αναπτύσσει το πρόγραμμά… των μεταχειρισμένων της. Καθώς έχουν πουληθεί όλες οι καινούργιες Chiron, Bolide και Mistral, η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε έμφαση στη συνάντηση με πελάτες, που επιθυμούν να αγοράσουν μια μεταχειρισμένη Bugatti. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πόσα οχήματα πούλησε μέσω του προγράμματος Certified Pre-Owned, αν και λέει ότι κάθε όχημα που πωλήθηκε κάτω από την πλατφόρμα υποβλήθηκε σε λίστα ελέγχου 110 σημείων για να διασφαλιστεί ότι το όχημα ανταποκρίνεται στα πρότυπα της Bugatti.

Όσον αφορά το 2023, η Bugatti θα ξεκινήσει τη χρονιά με τη δημοπρασία στο Παρίσι του μεμονωμένου Chiron Profilee την 1η Φεβρουαρίου. Ο κατασκευαστής θα συνεχίσει την παραγωγή και την παράδοση των υπόλοιπων 100 δειγμάτων της Chiron. Αναμένεται επίσης να ξεκινήσει η διαμόρφωση των Mistral και Bolide πολύ σύντομα.