Ρεκόρ πωλήσεων της Opel τον Ιανουάριο του 2023

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Opel
Μοντέλο Corsa
Ρεκόρ πωλήσεων της Opel τον Ιανουάριο του 2023

Το 2022 να ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για την Opel, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αφορά τα πολυάριθμα βραβεία που κέρδισαν τα μοντέλα της. Όμως η χρονιά που μόλις ξεκίνησε έδωσε στην Γερμανική εταιρία μία πρωτιά και στην Ελληνική αγορά και μάλιστα στις πωλήσεις.

Τα μοντέλα με σήμα τον κεραυνό απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι είναι εξαιρετικά δημοφιλή, τόσο στο κοινό, όσο και στους ειδικούς και τις κριτικές επιτροπές. Αυτό αποδείχθηκε από τις επιτυχίες σε επίπεδο πωλήσεων, με πρωταθλητή το Opel Corsa.

Η διάκριση στην Ελλάδα ήρθε την στιγμή, που το μοντέλο γιορτάζει 40 χρόνια και διατίθεται στην αγορά της χώρας μας με πλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων, που περιλαμβάνουν:  Ηλεκτροκίνηση και οικονομικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Opel έκανε την ηλεκτροκίνηση προσιτή με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Corsa-e το 2019. Με αυτονομία έως 353 km σύμφωνα με το WLTP, το πενταθέσιο Corsa-e είναι απολύτως κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτίσει στο 80% σε περίπου 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή. Χάρη στην ισχύ των 136 Ps και την άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή των 260 Nm, τα κύρια χαρακτηριστικά του Corsa-e είναι η άμεση απόκριση, η ευελιξία και οι δυναμικές επιδόσεις. Το Corsa-e χρειάζεται μόλις 8,7’’ για να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150km/h.

Από την άλλη, το Corsa διατίθεται με οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 75 έως 130Ps. Οι επιλογές κιβωτίων περιλαμβάνουν σύγχρονα χειροκίνητα κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που διατίθεται για πρώτη φορά με το Corsa.

Το Corsa έχει άμεση παράδοση και εγγύηση τιμής αλλά και 5 χρόνια εγγύηση με 5 χρόνια δωρεάν service από την Opel.

Το ρεκόρ

Για τον Ιανουάριο το Opel Corsa, τερμάτισε πρώτο στον αγώνα των πωλήσεων (μοντέλο ανεξαρτήτως κατηγορίας) ενώ ήταν πρώτο και στην κατηγορία Β. Όσο για το ηλεκτρικό Opel Corsa – e, ήταν πρώτο στα ηλεκτρικά της κατηγορίας Β.

Τέλος τον πρώτο μήνα του 2023, η Opel, πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων στα επιβατικά με 1.393 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 13,1%. Όμως η εταιρία με σήμα τον κεραυνό δεν έμεινε εκεί και πέτυχε Ρεκόρ Πωλήσεων σε επιβατικά και επαγγελματικά με 1.437 ταξινομήσεις και 12.3% μερίδιο αγοράς.