Stellantis: Επέκταση δικτύου εξέλιξης λογισμικού

Stellantis: Επέκταση δικτύου εξέλιξης λογισμικού

Μόλις 50χλμ. από το εργοστάσιο του Tychy, όπου κατασκευάζονται τα Fiat 500, Abarth 595/695, αλλά και το νέο Jeep Avenger, η Stellantis εγκαινίασε ένα νέο κόμβο εξέλιξης λογισμικού, την όγδοη εγκατάσταση του είδους που διατηρεί ο Όμιλος σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο νέος υπερσύγχρονος κόμβος θα απασχολεί 300 εργαζομένους και βρίσκεται στην περιοχή Gliwice. Η Stellantis σε συνεργασία με την GlobalLogic Inc., θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού έτσι ώστε ο κόμβος να λειτουργήσει άμεσα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις εξέλιξης του Ομίλου. Την ομάδα στην Πολωνία θα απασχολήσει κατά κύριο λόγο η εξέλιξη λογισμικού, εφαρμογών και συστημάτων αυτοματοποίησης των μεθόδων εξέλιξης.

«Τα εγκαίνια αυτού του νέου κόμβου εξέλιξης λογισμικού στην Πολωνία, αποτελούν ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030 του Ομίλου μας,» δήλωσε ο κ. Yves Bonnefont, Chief Software Officer της Stellantis. Με τη νέα εγκατάσταση στην Πολωνία, η Stellantis πλέον έχει οκτώ κόμβους εξέλιξης λογισμικού σε επτά χώρες:

  • Βραζιλία: Pernambuco
  • Γαλλία: Poissy
  • Γερμανία: Rüsselsheim
  • Ινδία: Bengalûru και Hyderabad
  • Ιταλία: Turin
  • Πολωνία Gliwice
  • Η.Π.Α.: Auburn Hills, Michigan

 Η ομάδα της Πολωνίας θα συμβάλει στη δημιουργία οχημάτων που θα προσφέρουν σειρά υπηρεσιών στους πελάτες, η εφαρμογή των οποίων θα μπορεί να πραγματοποιείται ακόμα και χρόνια μετά την αγορά του οχήματος. «Η δημιουργία μια υποδομής στα οχήματά μας, η οποία θα μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες των πελατών μας αποτελεί σημείο κλειδί για την παροχή κινητικότητας με τεχνολογία αιχμής», ανέφερε  η κ. Tara Vatcher, Senior Vice President, Software Architecture and Development της Stellantis.

Η στρατηγική της Stellantis για τις τεχνολογικές πλατφόρμες, οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν στα οχήματα με υπηρεσίες συνδεσιμότητας, θα επιτρέπει τη διάδραση του χρήστη με το όχημα και αναμένεται να αποφέρει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ετήσιο τζίρο έως το 2030.