Τα 300 εκ. αυτοκίνητα έφτασε η παραγωγή της Toyota από το 1935

 Τα 300 εκ. αυτοκίνητα έφτασε η παραγωγή της Toyota από το 1935

Ήταν Αύγουστος του1935 όταν το πρώτο αυτοκίνητο της Toyota, το G1 pickup κύλισε τους τροχούς του στο δρόμο από την τότε Toyota Automatic Loom Works Ltd (μετέπειτα Toyota Industries Corporation), για να φτάσει 88 χρόνια και 2 μήνες αργότερα, συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβρη, στην κατασκευή 300 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Αυτό αποτελεί ένα ιστορικό ρεκόρ για την αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα, με τον πρόεδρο της εταιρείας Akio Toyoda να σημειώνει πως προήλθε από τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων της Toyota αυτά τα χρόνια, των αντιπροσώπων, των προμηθευτών της αλλά και την αγάπη των καταναλωτών, ιδιαίτερα τις φορές που κλονιζόταν η αξιοπιστία της.

Σημασία έχει πως στη σχεδόν 90ετή πορεία της, η Toyota έχει κατασκευάσει περισσότερα από 180 εκ. αυτοκίνητα για την εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, όταν η παραγωγή εκτός Ιαπωνίας έχει ξεπεράσει τα 120 εκ. οχήματα.

Αναμενόμενα, το πιο δημοφιλές μοντέλο της Toyota μέχρι και σήμερα είναι το Corolla, το οποίο από το 1966 έχει κατασκευαστεί σε 53,4 εκ. μονάδες.

 Τα 300 εκ. αυτοκίνητα έφτασε η παραγωγή της Toyota από το 1935

Θυμίζουμε πως το 2022 με 10,5 εκ. οχήματα, η Toyota ήταν η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με δημοφιλέστερο μοντέλο της το RAV4 σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics.