Τέλος για την Chevrolet Camaro

Τέλος για την Chevrolet Camaro

Η Chevrolet θα σταματήσει την παραγωγή της Camaro στο τέλος του 2024. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα γιορτάσει την αποχώρηση της έκτης γενιάς με μια ειδική Συλλεκτική Έκδοση που φοράει ένα μοναδικό εξωτερικό χρώμα βαφής που θυμίζει το αρχικό κωδικό όνομα Panther του αυτοκινήτου. Θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις LT/RS, LT1, SS και ZL1 στη Βόρεια Αμερική.

Η Chevy θα περιορίσει την παραγωγή του ZL1 Collector's Edition σε μόλις 350 μονάδες. Θα διαθέτει το χρώμα εξωτερικού χρώματος Panther Black Matte, το οποίο είναι το πρώτο ματ χρώμα που προσφέρεται στην Camaro από το εργοστάσιο. Η εταιρεία θα τονίσει το χρώμα με μια μαύρη μεταλλική ρίγα.

Θα διαθέτει επίσης το μπροστινό splitter και την πίσω αεροτομή της coupe έκδοσης ZL1 1LE, ενώ οι δαγκάνες των δισκοφρένων θα είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα. Στο εσωτερικό, η Camaro ZL1 Collector's Edition θα διαθέτει μία επιγραφή στο τιμόνι που υποδηλώνει τη σειρά κατασκευής του.Η Συλλεκτική Έκδοση έχει τις επενδύσεις LT/RS, LT1 και SS, που διαφέρουν από την ZL1. Τα αυτοκίνητα θα φορούν μαύρες ζάντες 20 ιντσών (γυαλισμένες), με τις αντίστοιχες σφυρήλατες να είναι προαιρετικές.

Κάθε Συλλεκτική Έκδοση Camaro θα έχει κάποια επιπλέον την επωνυμία Panther με logo ένα πάνθηρα στο «R». Η μεγάλη γάτα θα εμφανίζεται και στο σήμα του τιμονιού. Εκεί την εικόνα συμπληρώνουν ένα μοναδικό μαύρο εσωτερικό και ειδικά πατάκια.

Όσοι αγοράσουν τη Συλλεκτική Έκδοση ZL1 θα λάβουν επίσης ένα ρολόι Canfield Sport 44 χιλιοστών από τη Shinola. Θα έχει τον σειριακό αριθμό που ταιριάζει με το σήμα του τιμονιού του ιδιοκτήτη. Το ρολόι ενσωματώνει επίσης το λογότυπο Camaro στην πρόσοψη του και έναν πάνθηρα χαραγμένο στο λουράκι.

Η Chevrolet θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για την τελευταίο Camaro από τις 15 Ιουνίου. Η Camaro Collector's Edition θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του καλοκαιριού. Η φθηνότερη Συλλεκτική Έκδοση είναι η 1LT που ξεκινά από 37.000€ και ακριβότερη η ZL1 στα  83.041€