Το ανανεωμένο Fiat Tipo στην Ελλάδα

Το ανανεωμένο Fiat Tipo στην Ελλάδα

Η νέα σειρά του Fiat Tipo προσθέτει στην ευρυχωρία και την αποδοτικότητα του μοντέλου, μεγαλύτερη ευελιξία διαμόρφωσης του εξοπλισμού, ακόμα μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων και αναβαθμισμένα στοιχεία στο εσωτερικό.Μέσω συνδυασμού πακέτων εξοπλισμού, ο αγοραστής μπορεί να διαμορφώσει γρήγορα και απλά το Tipo που επιθυμεί σύμφωνα με τις ανάγκες του. Η αναβαθμισμένη γκάμα περιλαμβάνει αποδοτικούς Turbo κινητήρες βενζίνης και diesel, αλλά και υβριδικό σύστημα 48V με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά υπό συνθήκες. Όλα τα σύνολα υπερκαλύπτουν τη νεότερη προδιαγραφή ρύπων, Euro 6.4.

Ακολουθώντας τη νέα προϊοντική στρατηγική της Fiat, όπου ο πελάτης με τρία απλά βήματα μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητο. Tο Tipo διαθέτει εκδόσεις hatchback και station wagon, Turbo κινητήρες βενζίνης, diesel και υβριδικό σύστημα 48V με δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, καθώς και τρία πακέτα εξοπλισμού με ιδιαίτερα το κάθε ένα χαρακτηριστικά.

Τα διαθέσιμα πακέτα εξοπλισμού Style/Style+ (με έμφαση στο στιλ), Tech (με έμφαση στα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας) και Comfort (με έμφαση στην άνεση) μπορούν να επιλεγούν ξεχωριστά ή με όποιο συνδυασμό επιθυμεί ο αγοραστής. Παράλληλα υποστηρίζοντας με συνέπεια τον φιλανθρωπικό οργανισμό RED, η Fiat προσφέρει με τη νέα σειρά Tipo και την ειδική έκδοση Tipo (RED), μέσω της οποίας η Ιταλική εταιρεία συμβάλει στην καταπολέμηση των πανδημιών. Διαθέσιμη και με τα δύο αμαξώματα (hatchback / station wagon) είναι και η κορυφαία έκδοση Cross, η οποία προσφέρει έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στο μοντέλο.

Σε επίπεδο κινητήρων, στη βάση της γκάμας βρίσκεται το σύνολο βενζίνης 1.0Τ απόδοσης 100 ίππων και 190 Nm ροπής μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Σε επίπεδο diesel, ο 1.6MTJ, εκτός από την υψηλή απόδοση (130 ίπποι / 320 Nm ροπή), χαρακτηρίζεται και από τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που εξασφαλίζει στο Tipo αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000χλμ. Τέλος διαθέσιμο είναι και το νέο υβριδικό σύνολο των 48V, το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων και για πρώτη φορά στην κατηγορία προσφέρει και δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά υπό συνθήκες (κυκλοφοριακή συμφόρηση, ελιγμοί στάθμευσης, κ.α.).

Η νέα σειρά του Fiat Tipo φέρνει και μια σειρά αναβαθμίσεων στο εσωτερικό, με νέες επενδύσεις καθισμάτων με το λογότυπο της Fiat, ταμπλό με μαλακή επένδυση “Serpentone” με glossy μαύρες λεπτομέρειες και χρωμιωμένα ένθετα, αλλά και νέες επενδύσεις στις πόρτες.

Η γκάμα του αναβαθμισμένου FIAT Tipo είναι διαθέσιμη με τιμές από 23.200 ευρώ, 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας, αλλά και χρηματική έκπτωση ύψους έως 500 ευρώ.