Το επόμενο εξηλεκτρισμένο μοντέλο Opel έρχεται

Το επόμενο εξηλεκτρισμένο μοντέλο Opel έρχεται

Επομένως, το Grandland X είναι το πρώτο Opel που διατίθεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις: ως τετρακίνητο Grandland X Hybrid4 (κατανάλωση καυσίμου, σταθμισμένη, μικτός κύκλος: 1,4-1,3 l/100km με 32-29 g/km CO2 WLTP1, 1,6-1,5 l/100km, 36-34 g/km CO2 NEDC2) και ως προσθιοκίνητο FWD. Με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.6lt και έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς, το Grandland X Hybrid παράγει συνολική ισχύ 165kW (224hp) και ροπή έως 360Nm (προκαταρκτική κατανάλωση καυσίμου, σταθμισμένη, μικτός κύκλος: 1,5-1,4 l/100km, 34-31g/km CO2 WLTP1, 1,7-1,5 l/100km, 37-35g/km CO2 NEDC2). Όταν κινείται αμιγώς με ηλεκτρισμό, το υβριδικό μοντέλο μπορεί να καλύψει έως 57km στον κύκλο WLTP (60-65km NEDC2).
Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας εγγυώνται οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης  με ανίχνευση πεζού και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα και αναγνώριση κόπωσης οδηγού.
Για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Grandland X Hybrid διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την ενέργεια η οποία παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση.
Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.6lt 133kW (180hp), έναν ηλεκτροκινητήρα 81kW (110hp) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2 kWh. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα λειτουργεί ως επί το πλείστον σε μεσαίες έως υψηλές ταχύτητες, ενώ στις χαμηλότερες ταχύτητες θα αναλαμβάνει δράση ο ηλεκτροκινητήρας.
Το Grandland X Hybrid προσφέρει τρία προγράμματα λειτουργίας – “Electric”, “Hybrid” και “Sport” – επιτρέποντας στους οδηγούς να διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τους σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες. Για παράδειγμα, με την επιλογή “Hybrid” ενεργοποιείται αυτόματα η πιο αποδοτική λειτουργία, με δυνατότητα αλλαγής σε “Electric” για οδήγηση μηδενικών ρύπων στο κέντρο της πόλης. Το “Sport” συνδυάζει την ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτροκινητήρα για ιδιαίτερα δυναμικές επιδόσεις. Το Grandland X Hybrid έχει επιτάχυνση 0 - 100km/h σε 8,9sec μέχρι την τελική ταχύτητα των 225km/h.
Η πρίζα φόρτισης της μπαταρίας μέσω του ενσωματωμένου φορτιστή 3.7 kW είναι τοποθετημένη σε βολικό σημείο, αντιδιαμετρικά από την τάπα καυσίμου, ενώ η μπαταρία είναι εγκατεστημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα για βελτιστοποίηση του χώρου επιβατών και αποσκευών.
Καθώς η ηλεκτρική ενέργεια είναι πιο οικονομική από τη βενζίνη, οι οδηγοί μπορούν να εξοικονομούν χρήματα με την τακτική επαναφόρτιση της μπαταρίας αντί ανεφοδιασμού με καύσιμο. Ανάλογα με τις τοπικές τιμές και τις αποστάσεις που διανύονται, αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος λειτουργίας. Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τον τύπο του φορτιστή – χρησιμοποιώντας το καλώδιο mode 3 με τον ενσωματωμένο φορτιστή 7.4kW, η μπαταρία του Grandland X Hybrid μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από δύο ώρες.
Με το νέο Grandland X Hybrid, η ηλεκτρική επέλαση  της Opel προχωρά ακάθεκτα. Το πρώτο  ηλεκτρικό, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της μάρκας, το Vivaro-e, αναμένεται να φτάσει στην αγορά του χρόνου. Πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις των Combo Life, Combo Cargo και Zafira Life θα ακολουθήσουν το 2021. Μέχρι το 2024, όλα τα μοντέλα Opel θα είναι ηλεκτροκίνητα.