Το Fiat 500 στην Ιαπωνία

Το Fiat 500 στην Ιαπωνία

Ο CEO της FIAT και Global CMO της Stellantis, κ. Olivier Francois, ανακοίνωσε από το χώρο του Casa 500, του ξεχωριστού μουσείου που είναι αφιερωμένο στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του FIAT 500, τη διάθεση του θρυλικού μοντέλου και στην αγορά της Ιαπωνίας. Σήμερα, το όνομα 500 είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εξηλεκτρισμένη κίνηση, με το 50% των πωλήσεων να αφορούν την υβριδική έκδοση και το υπόλοιπο 50%, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό το στοιχείο αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το σύγχρονο ρόλο του μοντέλου σε μια εποχή που γίνεται συνεχώς πιο επιτακτική μια νέα και φιλική προς το περιβάλλον μορφή αυτοκίνησης.

Το Fiat 500 στην Ιαπωνία

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Τορίνο, το νέο 500 εκτός από το μοναδικό του στιλ, ξεχωρίζει χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης που του δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, αλλά και το αποδοτικό σύστημα ηλεκτροκίνησης που εξασφαλίζει αυτονομία έως 320χλμ. στον κύκλο WLPT και 460χλμ. σε αμιγώς αστικές μετακινήσεις. Την ίδια στιγμή το σύστημα φόρτισης επιτρέπει τη διαδικασία φόρτισης 0-80% σε μόλις 35 λεπτά, ενώ αυτονομία 50χλμ. μπορεί να ανακτηθεί με μόλις 5 λεπτά φόρτισης. 

Στην Ιαπωνία το νέο 500 είναι διαθέσιμο με τον κινητήρα των 87 kW (118hp) και την μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 42 kWh, ενώ οι Ιάπωνες οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις hatchback και cabrio.