Το Hyundai concept N Vision 74 στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023

Το Hyundai concept N Vision 74 στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023

Στην πρώτη της εμφάνιση στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, η Hyundai Motor παρουσίασε το concept N Vision 74, τραβώντας την προσοχή των προσκεκλημένων στην παγκοσμίου φήμης έκθεση κλασικών αυτοκινήτων και πρωτότυπων.

Το N Vision 74 που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2022 είναι ένα υβριδικό «Rolling Lab» κυψελών καυσίμου υδρογόνου της μάρκας N υψηλών επιδόσεων της Hyundai, εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το Pony Coupe Concept του 1974 που σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Ιταλό σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro.

Η Hyundai Motor χρησιμοποιεί το «Rolling Lab» για να δοκιμάσει και να επαληθεύσει προηγμένες τεχνολογίες για μελλοντικά μοντέλα παραγωγής, αναδεικνύοντας τη φιλοδοξία της να γίνει στο μέλλον ηγέτης μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Το N Vision 74 είναι το επιστέγασμα της σχεδιαστικής κληρονομιάς της Hyundai, των τεχνολογιών αιχμής και της υψηλών επιδόσεων μάρκας N, αντιπροσωπεύοντας το μακροπρόθεσμο όραμα της Hyundai N για ένα βιώσιμο μέλλον υψηλών επιδόσεων πέρα από την ηλεκτροκίνηση.

Αναπτύχθηκε με μια μοναδική υβριδική αρχιτεκτονική κυψελών καυσίμου υδρογόνου που συνδυάζει τις δυνάμεις του κινητήρα μπαταρίας και ενός συστήματος κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Αναπτύχθηκε με προτεραιότητα τις υψηλές επιδόσεις, είναι ικανό για σταθερή απόδοση ισχύος χωρίς υποβάθμιση της ισχύος που παρουσιάζουν τα ηλεκτρικά (EV) οχήματα σε συνθήκες χαμηλής κατάστασης φόρτισης. Σε συνδυασμό με τον χρόνο επαναφόρτισης των 5 λεπτών, αυτή η μοναδική υβριδική αρχιτεκτονική κυψελών καυσίμου υδρογόνου διερευνά τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεών του ως ένα πλήρως λειτουργικό Rolling Lab.Το N Vision 74 διαθέτει αριστερό και δεξιό ανεξάρτητο διπλό μοτέρ στους πίσω τροχούς, με απόδοση ισχύος 680 PS και επιτάχυνση λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα από 0 έως 100 km/h.Η ισχύς παρέχεται από μια στοίβα κυψελών καυσίμου υδρογόνου 85 kW στο μπροστινό μέρος, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 62 kWh μεταξύ του οδηγού και του συνοδηγού και δύο δεξαμενές υδρογόνου 2,1 κιλών στο πίσω μέρος με δυνατότητα αυτονομίας σχεδόν 600 χιλιομέτρων.

Εκθέτοντας το ρετρό φουτουριστικό N Vision 74 σε μια από τους τρεις κορυφαίες εκθέσεις κλασικών και πρωτότυπων αυτοκινήτων στον κόσμο, η Hyundai Motor μπόρεσε να επιστήσει την προσοχή τόσο στη σχεδιαστική κληρονομιά της όσο και στο όραμά της για τεχνολογία βιώσιμων επιδόσεων.

«Η συμμετοχή στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este είναι τεράστια τιμή και μιλάει για το  αξιοσημείωτο ταξίδι της Hyundai να φτάσει εδώ. Ωστόσο, έρχονται πολλά περισσότερα» δήλωσε ο κ. Luc Donckerwolke, President και Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group.

Tο N Vision 74 εξερευνά την ισορροπία μεταξύ της τεχνολογίας αιχμής και του σχεδιασμού κληρονομιάς. Το εξωτερικό του στυλ αναδεικνύει την καθαρή επιφάνεια, το προφίλ με δυναμικές αναλογίες και την κολόνα Β του Pony Coupe Concept, ενώ το οδηγοκεντρικό πιλοτήριο συνδυάζει στοιχεία κληρονομιάς και μοντέρνα σχεδίαση, όπως digital cluster και αναλογικούς διακόπτες.