Το Kia EV6 είναι το Utility Vehicle of the Year 2023

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα KIA
Μοντέλο EV6
Power Train Electric
Το Kia EV6 είναι το Utility Vehicle of the Year 2023

Το Kia EV6 ανακηρύχθηκε  North American Utility Vehicle of the Year από την κριτική επιτροπή του North American Car of the Year (NACTOY). Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια που η κριτική επιτροπή του NACTOY ψηφίζει ένα μοντέλο της Kia ως την κορυφαία επιλογή της στην κατηγορία δίνοντας την πρώτη νίκη σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Kia.

«Από την  πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του το Kia EV6 εμπνέει πελάτες και κριτικούς Μέσων σε όλο τον κόσμο με την προηγμένη τεχνολογία και τον τολμηρό του σχεδιασμό. Ως ενσάρκωση της νέας κατεύθυνσης της Kia, το EV6 συμβάλλει σημαντικά  στην αντίληψη και το κύρος της Kia παγκοσμίως», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Corporation.

Το EV6 επιλέχθηκε από 50 ειδικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας που εργάζονται σε έντυπα, διαδικτυακά, ραδιόφωνα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Ως μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης, οι κριτές του NACTOY δοκίμασαν διάφορα οχήματα - από σπορ αυτοκίνητα έως φορτηγά - και αξιολόγησαν με κριτήρια όπως η καινοτομία του αυτοκινήτου, ο σχεδιασμός, τα χαρακτηριστικά ασφάλειας, οι επιδόσεις, η τεχνολογία, η ικανοποίηση του οδηγού και η εμπειρία χρήστη.

Το EV6 προσφέρει επιδόσεις, γρήγορη συμβατότητα φόρτισης DC, διαθέσιμη ενσωματωμένη ισχύ και εσωτερικό με επίπεδο δάπεδο που χρησιμοποιεί καινοτόμα υλικά σε όλη την καμπίνα.

Έχει επίσης μια γκάμα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, καθώς και την ενεργειακά αποδοτική αντλία θερμότητας τελευταίας γενιάς της Kia. Το EV6 αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του στρατηγικού πλάνου «Plan S» της Kia για την κυκλοφορία τουλάχιστον δύο ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) ετησίως και τη δημιουργία μιας πλήρους σειράς 14 BEV μέχρι το 2027.