Το πρώτο ηλεκτρικό EX90 της Volvo βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Ταυτότητα Αυτοκινήτου
Μάρκα Volvo
Μοντέλο EX 90
Segment E-SUV
Power Train Electric
Το πρώτο ηλεκτρικό EX90 της Volvo βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Το EX90 όχι μόνο επεκτείνει τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo, αλλά αντιπροσωπεύει και μία αλλαγή παραδείγματος για την εταιρεία, καθώς είναι το πρώτο Volvo που εφοδιάζεται με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή - η οποία επιτρέπει στα αυτοκίνητά της να περάσουν σε μία νέα εποχή για την ασφάλεια.

Το πρώτο EX90 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο σε απόχρωση Denim Blue και προορίζεται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος.

Προσηλωμένοι στη Νότιο Καρολίνα

Το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω από το Τσάρλεστον, μία από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Σήμερα, το εργοστάσιο του Τσάρλεστον κατασκευάζει το EX90 και το S60 και διαθέτει ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος. 

Κατά τα πρόσφατα έτη, η Volvo πραγματοποίησε εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις. Τα τμήματα αμαξωμάτων και βαφής ανανεώθηκαν και επεκτάθηκαν σημαντικά, ενώ το εργοστάσιο διαθέτει πλέον μία εξαιρετικά προηγμένη γραμμή παραγωγής μπαταριών.

Με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις της Volvo στις ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτή την καινούργια εποχή στη σχετικά νέα ιστορία τους. Οι κινήσεις της αντανακλούν τους μακροχρόνιους δεσμούς της με τη Νότιο Καρολίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Volvo Cars λειτουργεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μέσω ενός πυκνού δικτύου 281 διανομέων σε 47 πολιτείες.

Το πρώτο ηλεκτρικό EX90 της Volvo βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Γεννημένο ηλεκτρικό και ρηξικέλευθο

Το EX90 βασίζεται στην επόμενης γενιάς τεχνολογία για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά οχήματά μας, με αυτονομία έως και 600 km. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα, με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων.

Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές μας, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, αποτελεί τέλειο σύντροφο για όλη την οικογένεια, προσφέροντας τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση.

Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή, βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Αυτές οι ενημερώσεις παραδίδονται από τους μηχανικούς λογισμικού, καθίσταται δυνατές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικαιροποιούνται με τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Το EX90 πιστοποιεί την ικανότητά μας να αναπτύσσουμε προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση μας ως ηγέτη στην εν εξελίξει τεχνολογική μετάβαση που πραγματοποιείται στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Οι πρώτες παραδόσεις του ΕΧ90 στους πελάτες της Volvo θα πραγματοποιηθούν από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.