Το Toyota GR Prius Concept είναι επίσημο

Το Toyota GR Prius Concept είναι επίσημο

Η ιδέα ενός Prius προσανατολισμένου στις επιδόσεις μπορεί να φαίνεται αντιφατική, αλλά όπως φαίνεται δεν απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Με τη κυκλοφορία του μοντέλου πέμπτης γενιάς, ήταν θέμα χρόνου να δείξει και το eco-warrior της Toyota τη σπορ πλευρά του.

Δείτε το Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition. Το επίσημο ντεμπούτο του έγινε στο περίφημο Circuit de la Sarthe όπου γίνεται ο 24ωρος αγώνας του LeMans. Τι κοινό έχει το Prius με το Le Mans; Η φιλική προς το περιβάλλον Toyota βοήθησε την Gazoo Racing να εξελίξει την υβριδική της τεχνολογία, η οποία έχει βελτιωθεί με τα χρόνια στα TS030, TS040, TS050 και τα πιο πρόσφατα αγωνιστικά αυτοκίνητα αντοχής GR010 – όλα τα οποία φέρουν το logo «Hybrid».

Το πρωτότυπο σπορ Prius έχει ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο με splitter, πλαϊνές ποδιές, μία μεγάλη πίσω αεροτομή και έναν τεράστιο διαχύτη. Η Toyota μέσω του τμήματος επιδόσεων της έχει επίσης τοποθετήσει οροφή από ανθρακονήματα και φώτα LED τεσσάρων σημείων επηρεασμένα από το GR010 Hybrid. Το sport υβριδικό «πατά» σε ειδικά σχεδιασμένους τροχούς (της Rays), διαστάσεων 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S 235/50 R18 και σε ανασχεδιασμένη εμπρός ανάρτηση.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα υπάρξει ένα GR Prius παραγωγής, αλλά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota και Πρόεδρος Koji Sato υποσχέθηκε στις αρχές του μήνα ότι θα υπάρξουν περισσότερα μοντέλα GR .