Δε θα δούμε αυτοκίνητο από την Apple

Δε θα δούμε αυτοκίνητο από την Apple

Η Apple που από το 2014 φημολογείται πως εργάζεται πάνω στην κατασκευή του πρώτου της αυτοκινήτου, φαίνεται πως δίνει οριστικό τέλος σε αυτό το σενάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το αξιόπιστο μέσο αναφέρει πως η Apple ενημέρωσε τους περίπου 2.000 εργαζομένους της πάνω στο project, πως αυτό ακυρώνεται, προκειμένου να εξασφαλίσει τους πόρους και να απασχολήσει μέρος του δυναμικού, στην ανάπτυξη της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI). 

Την ανακοίνωση, συνεχίζει το Bloomberg, την έκαναν ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams και ο Αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για το project, Kevin Lynch, οι οποίοι προφανώς αναθεώρησαν το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας, τουλάχιστον για τη δεδομένη στιγμή, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στο τεχνολογικό κομμάτι το οποίο άλλωστε είναι και αυτό που την έχει καταστήσει υπερδύναμη στο χώρο.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ωστόσο, είναι πόσοι από τους 2.000 εργαζόμενους του project Car θα απορροφηθούν και σε ποιες θέσεις από την Apple, αλλά και πόσοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με απολύσεις.