Επετειακό Alpine A110

Επετειακό Alpine A110

Η Alpine συνεχίζει να αποκαλύπτει ειδικές εκδόσεις για το A110, με την πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα να είναι το Tour de Corse 75, εμπνευσμένο από το Νο. 7 ράλι Berlinette που συμμετείχε στο Tour de Corse το 1975 στη Γαλλία. Η έκδοση αυτή θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα παραχθεί σε 150 μονάδες, που θα διατίθενται σε συγκεκριμένες αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πηγή έμπνευσης δεν κέρδισε το Tour de Corse του 1975, χάνοντας με μικρή διαφορά από την Lancia Stratos HF. Η έκδοση αυτή θα βγαίνει αποκλειστικά σε κίτρινο με ασπρόμαυρα γραφικά, που θα θυμίζουν το παλιό αγωνιστικό. Το καπό και η οροφή είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα, ενώ ο αριθμός επτά είναι ενσωματωμένος στα γραφικά του πίσω μέρους. Η έκδοση αυτή είναι εξοπλισμένη με ζάντες Grand Prix των 18in, φινιρισμένες σε γυαλιστερό λευκό, με πορτοκαλί δαγκάνες φρένων Brembo και ένα σήμα «Tour de Corse 75» στα μπροστινά φτερά.

Στο εσωτερικό της καμπίνας υπάρχει μια αριθμημένη πλακέτα που δείχνει την περιορισμένη διαθεσιμότητα του μοντέλου, μαζί με ιδιαίτερες πινελιές, όπως κέντημα Tour de Corse 75 στα bucket καθίσματα της Sabelt Racing, τα οποία προαιρετικά μπορούν να εξοπλιστούν με αγωνιστικές ζώνες. Το μοντέλο συνοδεύεται επίσης στάνταρ με το νέο σύστημα ψυχαγωγίας Alpine που υποστηρίζει συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Μηχανολογικά δεν θα έχει καμία αλλαγή και θα χρησιμοποιεί τον ίδιο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.8lt που αποδίδει 300Ps και 34,7kgm ροπής, με το 0-100km/h να γίνεται σε 4,2sec. Από τα 150 Alpine A110 Tour de Corse 75, τα πέντε από αυτά θα διατεθούν για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, με την τιμή στην Γαλλία να ξεκινάει από τα €80.000.