Νέο VW Multivan California Camper

Νέο VW Multivan California Camper

Το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα καλό νέο για τους λάτρεις των τροχόσπιτων στην ετήσια συνέντευξη τύπου της εταιρίας. Η Volkswagen Commercial επιβεβαίωσε την παρουσίαση του νέου μοντέλου California. Το νέο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο θα βασίζεται στο Multivan και θα διαθέτει μεγάλη ποικιλία περιφερειακών αξεσουάρ.

Ο Carsten Intra, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Commercial Vehicles, εξήγησε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μεγάλα σχέδια για το μοντέλο California, ξεκινώντας με κάτι που ονομάζεται «California Universe» και θα μπορεί να φέρει την πιο πρόσφατη τεχνολογία αυτοκινήτου στο κάμπινγκ. «Θέλουμε να επεκτείνουμε τη γκάμα γύρω από τον κόσμο των Campers με τα μοντέλα μας και έτσι θα προσφέρουμε στους πελάτες μας αυτή την ιδιαίτερη αίσθηση ελευθερίας που υπάρχει στην Καλιφόρνια», δήλωσε ο Intra. 

Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το νέο Multivan California, αλλά η πλατφόρμα MQB θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς, με τη μορφή plug-in υβριδικής έκδοσης, καθώς το στάνταρ Multivan προσφέρεται με συστήματα μετάδοσης κίνησης βενζίνης, ντίζελ και PHEV. Το Multivan eHybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,4 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα. Μαζί, συνδυάζονται για να αποδώσουν 218 Ps και μπορούν να προσφέρουν στους οδηγούς αυτονομία 132 km ηλεκτρικής κίνησης.

 Το Multivan California αναμένεται να φτάσει στις αντιπροσωπείες το 2024, αλλά η γκάμα camper van της Volkswagen δεν θα σταματήσει εκεί. Έχουν ανακοινωθεί σχέδια για επέκταση της σειράς το 2025 με την εισαγωγή του πλήρως ηλεκτρικού ID Buzz California, το οποίο αναμένεται να βασίζεται στην παραλλαγή με μακρύ μεταξόνιο του van που προορίζεται για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.