Πρόστιμο λόγο ηχορύπανσης στην Imola

Πρόστιμο λόγο ηχορύπανσης στην Imola

Το αυτοκίνητο του Sebastian Vettel που κέρδισε το τελευταίο πρωτάθλημα ήταν προφανώς πολύ δυνατό όσων αφορά τον ήχο του για την πίστα της Imola.

Το αυτοκίνητο, που κατασκευάστηκε για το τελευταίο έτος των κανονισμών της Formula 1 που επέτρεπαν ατμοσφαιρικούς κινητήρες V8, ήταν τόσο δυνατό που η ιταλική πίστα αναγκάστηκε να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο, σύμφωνα με το motorsportweek.com.

«Στις 12 Οκτωβρίου, η Red Bull εμφανίστηκε με ένα παλιότερο αυτοκίνητο από το τρέχον και τα όρια ήχου ξεπεράστηκαν. Ήταν θέμα μερικών γύρων», είπε στα ΜΜΕ η Ελάνα Πενάτσι, εκπρόσωπος της πίστας. «Η εκδήλωση της Red Bull ήταν η μόνη περίπτωση στην οποία το Autodrome έκανε θόρυβο τον περασμένο χρόνο, παραμένοντας πάντα εντός των ορίων, παρά τις πολλές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν».

Αυτό που προκαλεί, ίσως, έκπληξη είναι ότι η Imola ήταν στο ημερολόγιο της Formula 1 τα τελευταία χρόνια και δεν χρειάστηκε να πληρώσει πρόστιμα για εκείνους τους αγώνες, στους οποίους εμφανίζονται 20 σύγχρονα μονοθέσια της F1.

Το πρόστιμο είναι μια υπενθύμιση, λοιπόν, του πόσο πιο δυνατά ήταν τα παλιά ατμοσφαιρικά αυτοκίνητα.